ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Συνάντηση Τσιόδρα-Κοντοζαμάνη με Ελληνοαμερικανό επιστήμονα για το «κοκτέιλ αντισωμάτων»

Κορονοϊός: Συνάντηση Τσιόδρα-Κοντοζαμάνη με Ελληνοαμερικανό επιστήμονα για το «κοκτέιλ αντισωμάτων»
Intime News

Για το «κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του νέου κορονοϊού ενημέρωσε τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο ομογενής επιστήμονας George Yancopoulos, επιστημονικός διευθυντής της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Regeneron.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/05/2020), όπως αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε διαδικτυακή συζήτηση για τις μεταμοσχεύσεις στη μετά COVID-19 εποχή, που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα συνδυασμό εξουδετερωτικών μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν για τον ιό SARS, ενώ η τεχνολογική πλατφόρμα της εταιρείας είναι η ίδια στην οποία αναπτύχθηκε θεραπεία για τον Έμπολα, η οποία αναμένεται να πάρει την έγκριση του FDA το φθινόπωρο.

Οι κλινικές δοκιμές για το «κοκτέιλ αντισωμάτων» αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο. Το «κοκτέιλ» θα δοκιμαστεί σε τρία κλινικά προγράμματα. Πρώτον, θα δοκιμαστεί ως προφυλακτική θεραπεία για τη νόσο Covid-19 σε άτομα υψηλού κινδύνου. Δεύτερον, σχεδιάζεται να χορηγηθεί σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα οι οποίοι αναρρώνουν στο σπίτι τους, για να διαπιστωθεί αν με τη συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να αποφευχθεί η νοσηλεία. Τρίτον, θα αξιολογηθεί αν το κοκτέιλ αντισωμάτων μπορεί να βελτιώσει την κλινική έκβαση των νοσηλευόμενων σε νοσοκομεία ασθενών.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τις παραγωγικές της δυνατότητες, ώστε να είναι διαθέσιμες μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Τοπαλούδη: «Ο Ροδίτης δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση»