ΥΓΕΙΑ

Εκθεσίωμα και δερματικός φραγμός: Νέα δεδομένα για τη γήρανση του δέρματος

Εκθεσίωμα και δερματικός φραγμός: Νέα δεδομένα για τη γήρανση του δέρματος
PIXABAY

Το εκθεσίωμα αποτελεί τον κύριο παράγοντα για τη γήρανση του δέρματος, και όχι τα γονίδια όπως θεωρούσαμε μέχρι σήμερα.

Οι πιο πρόσφατες έρευνες σχετικά με την επιστήμη του εκθεσιώματος και τη σημαντική συμβολή της στη διαχείριση του δερματικού φραγμού και τη γήρανση του δέρματος, θα παρουσιαστούν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD), το οποίο πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά, την Τρίτη (30/06/2020).

Το συνέδριο, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια δερματολογίας παγκοσμίως, παρακολουθούν πάνω από 20.000 γιατροί από περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες. Τα εργαστήρια Vichy θα συμμετάσχουν με επτά 7 e-poster σχετικά με την επιστήμη του εκθεσιώματος.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αλληλεπιδρούμε με διάφορους εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, που επηρεάζουν τη φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού μας. Ο πιο σημαντικός από αυτούς τους παράγοντες είναι το εξωτερικό περιβάλλον και η έκθεσή μας σε αυτό. Βάσει ερευνών, το 70-90% των χρόνιων παθήσεων, όπως τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, σχετίζονται με το περιβάλλον. Αυτή η αδιάκοπη έκθεσή μας πήρε το όνομα εκθεσίωμα, σύνθετη λέξη η οποία προέρχεται από την «έκθεση» και το «γονιδίωμα». Εφευρέτης του όρου είναι ο Dr. Christopher Wild, επιδημιολόγος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το εκθεσίωμα του δέρματος περιλαμβάνει ποικίλους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως είναι η ακτινοβολία UV, οι κλιματικές συνθήκες (ζέστη και υγρασία) και η ρύπανση, ενδογενείς παράγοντες όπως το στρες, η έλλειψη ύπνου και η διατροφή, καθώς και ορμονικούς παράγοντες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο δερματικό φραγμό, να πυροδοτήσουν δερματικές παθήσεις ή να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Τις συνδυαστικές επιπτώσεις των παραγόντων του εκθεσιώματος στο δέρμα, από τους μηχανισμούς υποβάθμισης του δερματικού φραγμού μέχρι τη μακροπρόθεσμη επίδραση στη γήρανση του δέρματος, μελετούν τα εργαστήρια Vichy. Με την ευκαιρία του Συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, τα Εργαστήρια Vichy θα απονείμουν για πέμπτη φορά επιχορηγήσεις για το εκθεσίωμα, με στόχο την υποστήριξη της έρευνας στον τομέα του εκθεσιώματος του δέρματος. Φέτος, η Vichy αποφάσισε να τριπλασιάσει την ερευνητική αυτή ενίσχυση, προσφέροντας τρεις επιχορηγήσεις των 15.000 ευρώ η κάθε μία για τρεις διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν την επόμενη χρονιά, στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας για το 2021.

Φέτος, στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, τα Εργαστήρια Vichy θα παρουσιάσουν 7 e-poster, τα οποία καλύπτουν τρία κύρια θέματα.

Εκθεσίωμα και γήρανση του δέρματος

Τρία e-poster για την καλύτερη κατανόηση του ρόλου του εκθεσιώματος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών του στη γήρανση του δέρματος:

• κλινική μελέτη για το εκθεσίωμα και τη γήρανση του δέρματος σε διαφορετικές περιοχές της Χιλής,

• κλινική μελέτη που καταδεικνύει τη σημασία των πεπτιδίων, ως συμπληρωματικής αγωγής της βιταμίνης C, για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος (ρυτίδες και έλλειψη λάμψης),

• ex vivo μελέτη που δείχνει την αποτελεσματικότητα μιας σύνθεσης με 15% L-ασκορβικό οξύ, νεοεσπεριδίνη, πυκνογενόλη, τοκοφερόλη και υαλουρονικό οξύ στην αντιστάθμιση του οξειδωτικού στρες, της μελάγχρωσης και της φλεγμονής που προκαλούνται από τη ρύπανση,

• λανσάρισμα του 5ου κύκλου της Επιχορήγησης της Vichy για το Εκθεσίωμα, με την υποστήριξη των Εργαστηρίων Vichy. Τρεις επιχορηγήσεις των 15.000 ευρώ η καθεμία, θα απονεμηθούν το 2021 με στόχο την προώθηση και την ενθάρρυνση της ερευνητικής δραστηριότητας στον τομέα του εκθεσιώματος του δέρματος σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ιαματικό ηφαιστειακό νερό και δερματικός φραγμός

Τρία e-poster για το ιαματικό ηφαιστειακό νερό Vichy και το Mineral 89 που αποτελείται κατά 89% από ιαματικό ηφαιστειακό νερό Vichy, καταδεικνύοντας τη δυνατότητά τους να προστατεύουν και να επανορθώνουν τον δερματικό φραγμό σε διάφορες δερματολογικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου μετά από δερματολογικές διαδικασίες (πράξεις):

• μια κλινική μελέτη που καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα του ηφαιστειακού ιαματικού νερού Vichy στην επανόρθωση του δερματικού φραγμού μετά από χημικό ερεθισμό του δέρματος,

• μια διεθνή μελέτη παρατήρησης για το Mineral 89, κύρια ενεργά συστατικά του οποίου είναι το ιαματικό ηφαιστειακό νερό Vichy και το υαλουρονικό οξύ, η οποία καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την υψηλή ανοχή του σε διάφορες φλεγμονώδεις δερματοπάθειες στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων της ροδόχρου ακμής και του ευαίσθητου δέρματος, και μετά από αισθητικές διαδικασίες,

• μια ex vivo μελέτη που δείχνει ότι το Mineral 89 δεν επηρεάζει τη διείσδυση των φαρμάκων, όπως της τοπικής ιβερμεκτίνης που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της ροδόχρου ακμής, είτε εφαρμόζεται πριν είτε μετά από αυτά.

Διορθωτικό μακιγιάζ και ποιότητα ζωής ασθενών

Ένα e-poster για μια διεθνή μελέτη παρατήρησης σχετικά με τη σειρά Dermablend, το οποίο εξασφαλίζει σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ατέλειες στο πρόσωπο:

• αποτελέσματα της μελέτης παρατήρησης για το διορθωτικό μακιγιάζ με τη σειρά Dermablend, το οποίο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών με ατέλειες στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Μαντλίν: Μέσα στο κρησφύγετο του Γερμανού παιδόφιλου - Ανατριχιαστικές εικόνες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr