ΥΓΕΙΑ

Πρόεδρος ΕΟΔΥ στο CNN Greece: Έχουμε σχέδιο και για δεύτερο κύμα πανδημίας

Πρόεδρος ΕΟΔΥ στο CNN Greece: Έχουμε σχέδιο και για δεύτερο κύμα πανδημίας

Το άνοιγμα του τουρισμού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την εξέλιξη του κορονοϊού επεσήμανε σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στο πλαίσιο του Regional Growth Conference 2020.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε πως μέχρις στιγμής δεν έχει επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα παρά το άνοιγμα του τουρισμού, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, όλος ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα και προχωρά άμεσα σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Για τους τουρίστες ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο ένα 48ωρο πριν και στη συνέχεια τα τεστ γίνονται στοχευμένα.

Για την κατάσταση στην περιοχή του Εχίνου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε πως είναι υπό έλεγχο, πως παρακολουθείται στενά από όλους τους αρμόδιους φορείς και ανάλογα με την εξέλιξη του ιού θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι κάτοικοι της περιοχής συνεργάζονται και δείχνουν προθυμία να υποβληθούν στα σχετικά τεστ.

Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο ο κ. Αρκουμανέας ξεκαθάρισε πως κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ωστόσο ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουν μια νέα έξαρση του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

534 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές - Οι ημερομηνίες μέχρι τον Οκτώβριο