ΥΓΕΙΑ

Κολχικίνη: Γιατί το φάρμακο κατά του κορονοϊού είναι game changer – Εξηγεί ο καθηγητής Δερμιτζάκης

Κολχικίνη: Γιατί το φάρμακο κατά του κορονοϊού είναι game changer – Εξηγεί ο καθηγητής Δερμιτζάκης
AP PHOTO

Στη σημασία της κολχικίνης στη μάχη κατά του κορονοϊού αναφέρεται με ανάρτησή του ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση αυτού του φαρμάκου μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της μεγάλης πολυκεντρικής τυχαιοποιημένης μελέτης Colcorona που ολοκληρώθηκε στον Καναδά σε περίπου 5000 ασθενείς COVID 19 από την οποία «προέκυψε το σημαντικό όφελος από τη χορήγηση της κολχικίνης ως φάρμακο που χορηγείται όταν κάποιος νοσεί από κορονοϊό».

Η καναδική μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης», όπως εξήγησε ο Εθνικός Συντονιστής της μελέτης στην Ελλάδα, καθηγητής καρδιολογίας Σπύρος Δευτεραίος.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξηγεί ότι η Ελλάδα θα αποκτούσε ξαφνικά επιπλέον 100 ΜΕΘ για covid-19.

«Επομένως, κατά τη γνώμη μου, εάν αποδειχθεί αυτή η αποτελεσματικότητα και στην πράξη, η εξέλιξη αυτή είναι τεράστια και game changer στη διαχείριση της πανδημίας» καταλήγει ο κ. Δερμιτζάκης.

Η ανάρτηση στο Facebook του καθηγητή Γενετικής έχει ως εξής:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σήφης Βαλυράκης: Πώς έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ροή Ειδήσεων