ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Γιατί δεν συνδέεται η κολχικίνη με το εμβόλιο – Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Γιατί δεν συνδέεται η κολχικίνη με το εμβόλιο – Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ελπίδα γεννούν τα τελευταία ευρήματα για την κολχικίνη, ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και κλινικά δείγματα για να χαρακτηριστεί ως θεραπεία κατά του ιου. Τι ισχύει με το εμβόλιο.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, ρωτήθηκε για τις εξελίξεις γύρω από το φάρμακο κολχικίνη. Το γνωστό καρδιολογικό φάρμακο, μπήκε στο πρωτόκολλο θεραπειών από το στόματος για ασθενείς με κορονοϊό και έφερε ελπίδα, ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση όπως ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

«Θα πρέπει να αποσυνδέσουμε την κολχικίνη με τον εμβολιασμό. Ήρθε στην επιφάνεια, όπως και άλλα φάρμακα, το γνωρίζουν χρόνια οι παθολόγοι, το χρησιμοποιούν σε διάφορων φύσεων νοσήματα. Είναι ένα φάρμακο που δεν έχει γίνει επίσημη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, έχει περιορισμό στη συνταγογράφηση για να μην γίνει κάτι ανάλογο με προηγούμενα φάρμακα όπου υπήρξε κατάχρηση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Είναι μια ελπίδα, μια προοπτική προς διερεύνηση. Δεν είναι μια θεραπεία αποδεδειγμένα αποτελεσματική για τη θεραπεία του κορονοϊού. Όταν δεν υπάρχει ένα και μόνο φάρμακο για να αντιμετωπιστεί μια νόσος, πάντα θα υπάρχει έρευνα για την αντιμετώπισή της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 436 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 25 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 286 οι διασωληνωμένοι