ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανοίγει η πλατφόρμα για πολίτες 60-64 - Στις 15 Φεβρουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανοίγει η πλατφόρμα για πολίτες 60-64 - Στις 15 Φεβρουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί
INTIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 10/2 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 60 - 64 ετών.

Οι εμβολιασμοί των πολιτών αυτής της ηλικιακής κατηγορίας (60-64 ετών) θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Οι πολίτες αυτής της κατηγορίας αναμένεται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους θα εφαρμοστεί ένα διπλό σύστημα εμβολιασμών καθώς σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca και σε άλλα όσοι κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών για το εμβόλιο της Astrazeneca από την πρώτη μέχρι την δεύτερη δόση θα μεσολαβούν 12 εβδομάδες.

«Όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, τόσο μεγαλύτερο είναι και το επίπεδο αντισωμάτων που αναπτύσσονται με τον εμβολιασμό» εξήγησε η κυρία Θεοδωρίδου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι πολίτες ηλικίας 75-79 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Με βάση τα τελευταία στοιχειά που ανακοινώθηκαν την Τρίτη στην Ελλάδα έχουν γίνει συνολικά 437.872 εμβολιασμοί με 345.290 άτομα να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση του εμβολίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στο σκληρό lockdown: Το πρόσωπο κλειδί και οι κινήσεις Μητσοτάκη