ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Μόλις 14 κλίνες ΜΕΘ κενές στην Αττική – Επιστράτευση των ιδιωτών ζητούν οι υγειονομικοί

Κορονοϊός: Μόλις 14 κλίνες ΜΕΘ κενές στην Αττική – Επιστράτευση των ιδιωτών ζητούν οι υγειονομικοί
INTIME NEWS

«Όταν έχεις πόλεμο, δεν διαπραγματεύεσαι με τους ιδιώτες τους επιστρατεύεις». Με αυτόν τον τρόπο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σχολιάζει τις κινήσεις της κυβέρνησης για διάθεση από τον ιδιωτικό τομέα περισσότερων κλινών ΜΕΘ αλλά και γιατρών στο ΕΣΥ, που πιέζεται αφόρητα από τις αυξημένες νοσηλείες περιστατικών κορονοϊού.

Από χθες μέχρι σήμερα, Πέμπτη (25/02/2021), 101 ασθενείς εισήχθησαν για νοσηλεία στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Ο αριθμός των εισαγωγών παραμένει υψηλός, ωστόσο παρατηρείται σταθεροποίηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Ειδικότερα, στο Τζάνειο οι εισαγωγές ήταν 39, στο «Γεννηματάς» 25, στο «Σωτηρία» 16, στη μικρή εφημερία του «Ευαγγελισμού» 13, στη μικρή εφημερία του «Αγία Όλγα» 3 και στο Σισμανόγλειο 15.

Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο κ. Γιαννάκος τονίζει: «Υποσχέθηκαν ότι όλοι οι ασθενείς θα βρουν ΜΕΘ. Τους καλούμε να τηρούν τη δημόσια δέσμευσή τους. Ήδη διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού ταλαιπωρούνται πολλές ώρες για να βρουν ΜΕΘ, ευρισκόμενοι σε κλινικές».

Η κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, αυτή τη στιγμή 14 είναι οι κενές κλίνες Εντατικής στην Αττική. Στο ΚΑΤ, έξι νέες κλίνες θα τεθούν σήμερα σε λειτουργία και 8 αύριο. Επίσης, αδειάζει η Γενική ΜΕΘ του «Αγία Όλγα», δυναμικότητας 9 κλινών, για να μετατραπεί σε ΜΕΘ-Covid. Οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. Τέλος, οι δύο κλίνες του ΝΜΙΤΣ δεν έχουν δοθεί ακόμα, καθώς δεν βρέθηκε κρεβάτι για ένα διασωληνωμένο γενικό περιστατικό. Αναλυτικά:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ΣΤΑ 14

ΚΑΤ: 13 ΣΤΑ 14

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 12 ΣΤΑ 16

ΣΩΤΗΡΙΑ: 79 ΣΤΑ 84

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 44 ΣΤΑ 44

ΕΛΠΙΣ: 6 ΣΤΑ 6

ΝΜΙΤΣ: 2 ΣΤΑ 4

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ΣΤΑ 12

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ΣΤΑ 17

ΑΤΤΙΚΟ: 31 ΣΤΑ 33 (σήμερα εφημερεύει)

ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΘ: 244

ΚΑΤΗΛΛΕΙΜΕΝΕΣ: 130

ΚΕΝΕΣ: 14

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ: 14 κλίνες στο ΚΑΤ με μετακινήσεις προσωπικού και 9 κλίνες στο «Αγία Όλγα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν