ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Έχουμε τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα - Σύντομα Κέντρο Αποκατάστασης για περιστατικά Covid

Κικίλιας: Έχουμε τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα - Σύντομα Κέντρο Αποκατάστασης για περιστατικά Covid
INTIME NEWS

«Δίνουμε τεράστια μάχη» απέναντι στον κορονοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μιλώντας για το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ στην Αττική, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ξεδιπλώνεται βήμα-βήμα, με πρόγραμμα.

«Στην Αττική αναπτύσσεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχουμε εκπονήσει. Έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε την πανδημία με 565. Σήμερα (09/03/2021) προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο Τζάνειο, όπως είχα ανακοινώσει, και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης, «το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε all Covid Νοσοκομείο και το αντίστοιχο κομμάτι της εφημερίας το παίρνει το Ερρίκος Ντυνάν, πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το Ωνάσειο καλύπτει καθημερινά τις εφημερίες των καρδιοχειρουργικών περιστατικών σε όλη τη Νότια Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «έχουμε τη στήριξή του», στην «τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι στο ΕΣΥ, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι, Διοικητές Νοσοκομείων, ΥΠΕάρχες και όλο το υπουργείο Υγείας φυσικά».

«Σήμερα ανακοίνωσα ότι δύο κορυφαίοι Όμιλοι της χώρας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική. Και η συνέχεια θα είναι με ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάσταση» πρόσθεσε. «Βλέπετε, η φροντίδα σε έναν ασθενή με Covid είναι συνεχής, πολυεπίπεδη και δύσκολη. Και εμείς είμαστε ταγμένοι σε αυτή τη μάχη, γιατί περί μάχης πρόκειται».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι περισσότεροι ιδιώτες γιατροί θα συμβάλλουν στο ΕΣΥ. «Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν ήδη γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, έχω ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Πατούλη. Είμαι σίγουρος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα αρνηθεί να βοηθήσει και να στηρίξει τους συνανθρώπους μας στη μάχη, στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης» τόνισε.

Τον Απρίλιο το εμβόλιο της Johnson & Johnson

«Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 1.150.000 εμβολιασμούς» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας για την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα. «Μέχρι εχθές φτάσαμε να έχουμε κάνει 1.126.060 εμβολιασμούς».

Τον Απρίλιο, τόσο η Ελλάδα όσο και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. θα έχουν πολλαπλάσιες δόσεις εμβολίων. Σε αυτό θα συμβάλει και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. «Ελπίζουμε σύντομα να υπάρχει έγκριση. Και φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Με τάξη, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό και αγάπη για τον συμπολίτη μας, τους πιο μεγάλους σε ηλικία και κατεβαίνοντας προς τα κάτω σιγά-σιγά στις ευπαθείς ομάδες, εμβολιάζουμε όλους τους Έλληνες χωρίς ταλαιπωρία, με οργάνωση, με τα μηνύματα στα κινητά τους, με χαμόγελα από τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και τους εμβολιαστές μας. Επαναλαμβάνω, σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 1.150.000 εμβολιασμούς. Θα προχωρήσουμε με ακόμα πιο γοργούς ρυθμούς τις επόμενες εβδομάδες. Και τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, προφανώς με υπερπολλαπλάσια εμβόλια και με όλες μας τις δυνάμεις. Η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά σε μία κανονικότητα. Θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πολύ καλύτερα τον τουρισμό που είναι κινητήριος δύναμη για εμάς, την οικονομία και την κοινωνία» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ – Αγγίζουν τις 3.000 οι μολύνσεις Covid-19