ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Τη διανομή εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας ανέλαβε η Famar

Κορονοϊός: Τη διανομή εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας ανέλαβε η Famar
INTIME NEWS

Με τη φαρμακοβιομηχανία Famar ξεκινά συνεργασία το υπουργείο Υγείας, για τη διανομή εμβολίων έναντι του νέου κορονοϊού σε απομακρυσμένα εμβολιαστικά κέντρα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η Famar παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες μεταφοράς των εμβολίων.

Η διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, απαιτεί πολύ ειδικές συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, λόγω και της κρίσιμης σημασίας του φορτίου στην αναχαίτιση και καταπολέμηση της πανδημίας της Covid-19. Η εταιρεία, διαθέτοντας τεχνογνωσία στη διακίνηση αποκλειστικά και μόνο φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων για την Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή με αυστηρή συμμόρφωση στις Ορθές Πρακτικές Διανομής λόγω της ποιότητας και του μεγέθους του στόλου της, καθώς και του άρτια εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού που έχει συνηθίσει να χειρίζεται φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής αξίας.

Ο στόλος της Famar θα εξυπηρετεί κέντρα εμβολιασμού της Βόρειας Ελλάδας και της Θράκης. Με αναχώρηση από το Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα καλύπτει τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, φτάνοντας στα πιο απομακρυσμένα κέντρα εμβολιασμού της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η Famar ήδη επενδύει και αναπτύσσει το κέντρο διανομών της στη Θήβα, δημιουργώντας ένα από τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα κέντρα αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων, έκτασης περίπου 30.000 τ.μ. με δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 45.000 παλετών και με 65 ειδικά οχήματα για τη μεταφορά ευαίσθητων σκευασμάτων. Το κέντρο διανομών διαθέτει όλο τον απαιτούμενο και πιστοποιημένο ποιοτικά εξοπλισμό και με 1.800 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, η Famar δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ελληνικών υγειονομικών αρχών.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, με περηφάνια δίνουμε το "παρών" και να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των ελληνικών υγειονομικών αρχών για τη διανομή των εμβολίων για την αντιμετώπιση της Covid-19 στην Ελλάδα. Το υπουργείο Υγείας δέχτηκε ευχαρίστως τη δωρεά μας, αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία μας στη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και την αποφασιστικότητά μας να συμβάλουμε ενεργά σε αυτήν τη σημαντική εθνική προσπάθεια. Αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και τη μεγάλη μας ευθύνη και στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, αναλαμβάνοντας σημαντικό ρόλο στο δίκτυο διανομής εμβολίων για την αντιμετώπιση της Covid-19. Και με αυτόν τον τρόπο η Famar επιβεβαιώνει το ρόλο της ως ένας από τους κρίκους της παγκόσμιας αλυσίδας που έχει δημιουργηθεί, εδώ και ένα χρόνο, για την αναχαίτιση της παγκόσμιας απειλής Covid-19» δήλωσε σχετικά, η Corporate Affairs Manager της Famar, Αγγελικής Μοτσάκου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που είχε επεισόδιο με ντελιβερά – Διατάχθηκε ΕΔΕ