ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Ξεπεράσαμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού

Κικίλιας: Ξεπεράσαμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού
INTIME NEWS

Πάνω από 1 εκατομμύριο εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, Τρίτη (23/03/2021), συνολικά για τους πολίτες που έχουν λάβει είτε μία είτε δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μέσω twitter. Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι 470.000.

«Ένα εκατομμύριο βήματα πιο κοντά στην Ελευθερία» σχολίασε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αναμένεται να γίνουν 1,5 εκατ. δόσεις εμβολίων μόνο μέσα στον Απρίλιο, δηλαδή περισσότερες από ό,τι έχουν γίνει συνολικά μέχρι σήμερα, σε διάστημα τριών μηνών περίπου.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπερδιπλασιαστούν οι δόσεις εμβολίων που θα διατεθούν στη χώρα, πρόσθεσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τη Δευτέρα (22/03/2021).

«Είμαστε σε μια κοινή προμήθεια με τις ευρωπαϊκές χώρες, για τα εμβόλια που εγκρίνονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου. Πολλή κουβέντα έγινε για το εμβόλιο της AstraZeneca πριν από λίγες μέρες, αν έχει παρενέργειες ή όχι κλπ. Και είδατε ότι σθεναρά και σοβαρά τηρήσαμε απαρέγκλιτα αυτή τη στάση μας. Αν ήμασταν μια χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μη δυνατότητα κοινής διαπραγμάτευσης ως προς τα εμβόλια, πολύ φοβάμαι ότι θα ήταν πολύ φτωχότερη η συγκομιδή για εμάς και με πολλές επισφάλειες» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στις ευπαθείς ομάδες, στους μεγάλους σε ηλικία πρώτα, το τείχος ανοσίας και μετά σε όλους τους Έλληνες.

Ως προς τα υπόλοιπα εμβόλια και αυτά τα οποία ακούγονται, αξιολογούμε και παρακολουθούμε τα πάντα. Τα ζητούμενα από τους συμπολίτες μας είναι να κάνουν το εμβόλιο, να είναι ασφαλείς, να μην ταλαιπωρηθούν, να τους συμπεριφερθούν με σεβασμό και να αποκτήσουν ανοσία.

Όλα αυτά τα κάνει η χώρα μας πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε πάρει εύσημα από παντού και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα το κάνουμε προσεκτικά, με ασφάλεια και με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το αγαθό της Δημόσιας Υγείας και άρα της ασφάλειας του καθενός μας» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός on air στον ΣΚΑΪ: Ο Λουράντος έδιωξε το συνεργείο από το φαρμακείο του