ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: «Κόλαση» στις ΜΕΘ και στην Αττική – Νοσοκομεία covid και νέες επιτάξεις το επόμενο βήμα

Κορονοϊός: «Κόλαση» στις ΜΕΘ και στην Αττική – Νοσοκομεία covid και νέες επιτάξεις το επόμενο βήμα

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να πιέζει τα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ και την Αττική επιτείνοντας την ανησυχία των ειδικών.

Λίγες ώρες μετά το διπλό αρνητικό ρεκόρ της Τρίτης ως προς τον αριθμό των διασωληνωμένων και τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοίνωσε η ΕΟΔΥ, κυβέρνηση και ειδικοί προσπαθούν να αναδιατάξουν δυνάμεις με κύριο στόχο να αντέξει το σύστημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, το ενδεχόμενο να μετατραπούν σε νοσοκομεία αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Θριάσιο».

Παράλληλα δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει και στην επίταξη άλλων 160 ιδιωτών γιατρών από τη «δεξαμενή» των συνολικά 375 γιατρών με ειδικότητες αιχμής που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και από την οποία, όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ, επελέγησαν οι πρώτοι 206 γιατροί στους οποίους εστάλη φύλλο επίταξης.

H τρίτη πλευρά του σχεδίου, όπως αποκάλυψε στο Newsbomb.gr ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, είναι η δημιουργία εντός των επόμενων ημερών 21 νέων κλινών ΜΕΘ προσθέτοντας ότι εφόσον απαιτηθεί θα προστεθούν κι άλλες.

Το νέο πλάνο θα ξεδιπλωθεί σε ορίζοντα τεσσάρων εβδομάδων. Στο συγκεκριμένο διάστημα, είναι πιθανό να υπάρξει ύφεση, αλλά αν δεν συμβεί αυτό το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει και σε νέες κινήσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ.

«Εκτινάχθηκαν» τα κρούσματα στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.586 κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη (23/3) καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, από την 17η Μαρτίου (3.465), για το 2021. Η κατάσταση με τους διασωληνωμένους τρομάζει με 699 συνανθρώπους μας να βρίσκονται σε ΜΕΘ, ενώ οι νεκροί μέσα σε 24 ώρες έφτασαν τους 51.

Στην Αττική αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη διασπορά με 1.779 μολύνσεις. Το κέντρο της Αθήνας «φλέγεται» με 470 νέα κρούσματα και συνεχίζει να είναι η πρώτη περιοχή σε όλη την επικράτεια σε μολύνσεις. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στον Πειραιά με 320 νέα κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Δυτικό Τομέας Αθηνών με 282.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 244
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 180
  • Δυτική Αττική: 121
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 282
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 470
  • Νήσων: 18
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 144
  • Πειραιώς: 320

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα