ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Κικίλιας - Πιλοτικά η λίστα αναμονής για ραντεβού - Ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση

Εμβόλιο κορονοϊού: Κικίλιας - Πιλοτικά η λίστα αναμονής για ραντεβού - Ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση
INTIME NEWS

Διαθέσιμη είναι πλέον η επιλογή της «λίστας αναμονής» για όλους όσοι έχουν ή πρόκειται να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού το επόμενο διάστημα.

Όσοι μπήκαν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr σήμερα, για να κλείσουν είτε να αλλάξουν το ραντεβού τους σε εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας και άλλων αστικών κέντρων, είδαν ότι μπορούν να επιλέξουν τη λίστα αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ακύρωσης άλλων προγραμματισμένων ραντεβού, θα μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα από την ημερομηνία που τους δίνει το σύστημα. Όσοι επιλέγονται με αυτόματη διαδικασία, θα λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα στο κινητό τους.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι το μέτρο εφαρμόζεται προς το παρόν πιλοτικά, σε συγκεκριμένα σημεία σε όλη τη χώρα. Στη συνέχεια θα επεκταθεί σε περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει σήμερα τη στρατηγική της κυβέρνησης για τα self-test. Τις ανακοινώσεις θα κάνει στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής (26/03/2021) στις 18:00, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια 10.000.000 self-test είναι σε ισχύ και η προθεσμία λήγει στις 27/03/2021, τα μεσάνυχτα. Η προκήρυξη ορίζει ότι η παράδοση των τεστ θα πρέπει να γίνει «το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις επτά ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης». Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια των τεστ ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ.

Αποφάσεις σχετικά με τη μερική άρση του lockdown, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, παρόλο που η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συζήτησε και σήμερα αρκετά από τα κρίσιμα θέματα. Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, στο «τραπέζι» έχει πέσει η ημερομηνία της 5ης Απριλίου για Γυμνάσια και Λύκεια, με την προϋπόθεση διενέργειας self-test ή rapid-test μία φορά την εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Έτσι θα πάμε στα χωριά μας - Τα κριτήρια που θα κρίνουν την «έξοδο»