ΥΓΕΙΑ

Self-test: Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Κλειστή κάθε Σαββατοκύριακο η πλατφόρμα

SELF-TEST
INTIME NEWS

Η δωρεάν διάθεση των self-test θα γίνεται από τα φαρμακεία μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, επισημαίνει εκ νέου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Σε αντίστοιχες αποφάσεις είχαν προχωρήσει ήδη, οι φαρμακοποιοί της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει ο ΠΦΣ, η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην φαρμακευτική τους αγωγή. Τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κατά τη διάρκεια των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων, διότι η λειτουργία τους αφορά την κάλυψη έκτακτων αναγκών των ασθενών.

Επίσης, ο ΠΦΣ ανακοινώνει ότι η πλατφόρμα εύρεσης των ΑΜΚΑ για τη δωρεάν διάθεση των self-test θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 8:00 π.μ.

Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η πλατφόρμα θα μείνει κλειστή από το Μ. Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 8:00 π.μ.

Για το ζήτημα της διάθεσης των τεστ για τον κορονοϊό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση την Μ. Τρίτη (27/04/2021). Όπως αποφάσισε ο ΦΣΘ, πλέον η διανομή των self-test θα γίνεται μόνο κατά το νόμιμο ωράριο των φαρμακείων, δηλαδή: Δευτέρα και Τετάρτη 08:00-14:00 και Τρίτη-Πέμπτη και Παρασκευή 08:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00.

Ο ΦΣΘ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν την απόφαση αυτή γλιτώνοντας το συνωστισμό και την ταλαιπωρία και συμβάλλοντας κι αυτοί στην ομαλή λειτουργία των φαρμακείων της πόλης.

Μία ημέρα πριν, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε ανακοινώσει, επίσης, ότι η διάθεση των self-test στους πολίτες θα γίνεται μόνο κατά τις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και όχι στη διάρκεια εφημεριών/διανυκτερεύσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για SMS, μετακινήσεις και εκκλησίες - Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση