ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: 24.591 rapid test από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
Ι.Σ.Α.

Πατούλης: «Καθοριστική η συμβολή των κλιμακίων μας στο ασφαλές άνοιγμα των Ιερών Ναών της Αττικής, στο προσωπικό των οποίων διενεργήσαμε όλη την Μεγάλη εβδομάδα rapid test».

Για την πορεία υλοποίησης των rapid test, καθώς και για τη σημαντική συμβολή του τηλεφωνικού κέντρου 1110 σε θέματα πληροφόρησης και ψυχολογικής στήριξης, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης» είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Επιχειρήσεων, τη Μ. Πέμπτη (29/04/2021).

Η δράση «Ιπποκράτης» πραγματοποιείται από εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Από τις αρχές Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου 2021, σε όλη την Αττική έχουν διενεργηθεί 24.591 rapid test.

Ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στους ψυχολόγους και συνολικά στο στελεχιακό δυναμικό της ομάδας που πλαισιώνει τη δράση εξέφρασε την ικανοποίηση του για το κοινωνικό έργο που πραγματοποιείται «αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η επιστημονική κοινότητα μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Με τη συμβολή του εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού μας πετύχαμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών. Καθοριστική η συμβολή των κλιμακίων μας στο ασφαλές άνοιγμα των Ιερών Ναών της Αττικής στο προσωπικό των οποίων διενεργήσαμε όλη την Μεγάλη εβδομάδα rapid test», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης.

Πάνω από 2.000 τεστ σε Ιερούς Ναούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Δρ. Πάνος Ευσταθίου, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 23/04 έως και Μ. Πέμπτη 29/04 ανέρχονται στους 4.236, ενώ συνολικά από τις 3/03/21 που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι χθες 29/04/21 έχουν υλοποιηθεί 24.591 rapid test. Όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Αθηνών διενεργήθηκαν πάνω από 2.000 τεστ στους ιερείς και στο προσωπικό των Ιερών Ναών της Αττικής.

Οι κινητές ομάδες από 23/04/21 έως και 29/04/21 για λήψεις rapid test επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Μπραχάμι, Αθήνα, Ζωγράφου, Νέα Πεντέλη, Χολαργός, Παπάγου, Άνω Πατήσια, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Παγκράτι, Παλαιό Ηράκλειο, Περιστέρι, Γαλάτσι, Πειραιάς, Γλυφάδα και Παιανία.

Επίσης, προσφέρθηκε ικανή ποσότητα rapid test προς τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, την ποσότητα των rapid test παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο. Ο κ. Πέππας μετέφερε το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη για την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία στο σύνολό της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ - Ξεκινούν κλινικές δοκιμές