ΥΓΕΙΑ

Εμβόλια mRNA: Εξετάζονται περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα

Εμβόλια mRNA: Εξετάζονται περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα
AP Images

Εμβόλιο κορονοϊού: Περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα, έχουν μπει στο μικροσκόπιο για πιθανή σύνδεση με τον εμβολιασμό με mRNA σκευάσματα κατά του κορονοϊού.

Ο εμβολιασμός με mRNA εμβόλια, όπως αυτό της Pfizer και της Moderna, εξετάζονται για πιθανή συσχέτιση με περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα.

Αυτό μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τονίζοντας πως όλα τα περιστατικά έχουν πάει καλά και θεωρούνται ήπια και αυτοπεριοριζόμενα. Μέχρι τώρα, φαίνεται να υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό και για αυτό έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΕΟΦ και της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης.

Τα περισσότερα περιστατικά, αφορούν κυρίως πολίτες μεγαλύτερων ηλικιών, άνω των 60 ετών, για αυτό και οι γιατροί προσπαθούν να αποσαφηνίσουν αν όντως ευθύνεται ο εμβολιασμός ή τυχόν υποκείμενα νοσήματα που είχαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα τυχόν συσχετισμού εμβολίων mRNA με περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας είχε κάνει πρόσφατα αναφορά και ο ΕΜΑ, που ελέγχει όλες τις περιπτώσεις έτσι ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 835 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι