ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο: Πότε θα πληρώνονται γιατροί και φαρμακοποιοί για τα ραντεβού - Τι δήλωσε ο Κικίλιας

ΚΙΚΙΛΙΑΣ
INTIME NEWS

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πάει ακόμα και πόρτα-πόρτα για τους εμβολιασμούς, προκειμένου να "χτιστεί" το τείχος ανόσιας έναντι του κορονοϊού, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

«Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι εμπιστεύεται τους επαγγελματίες Υγείας. Έχουμε φτάσει πλέον τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμών και θα πάμε πόρτα-πόρτα» επισημαίνει σε δήλωση του, την Παρασκευή (23/07/2021).

«Οι γιατροί μας και οι φαρμακοποιοί μας σε όλη την επικράτεια, με αντίτιμο 10 ευρώ το κλείσιμο του ραντεβού, φιλοδοξούμε ότι θα ενημερώσουν σωστά τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι ήταν αναποφάσιστοι ή ενδεχομένως φοβόντουσαν» πρόσθεσε. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, γιατροί και φαρμακοποιοί θα πληρώνονται για το κλείσιμο του ραντεβού, αφού ο πολίτης κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Επίσης, αυξάνεται το ποσό αποζημίωσης των ιδιωτών ιατρών σε 20 ευρώ για τον εμβολιασμό στα ιατρεία τους και σε 50 ευρώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας» σημείωσε.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι «να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, νομίζω αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Περνάμε μια φάση της μετάλλαξης "Δέλτα", έχουμε μπροστά μας, ακόμα, παραπάνω από το μισό καλοκαίρι, θέλουμε να προασπίσουμε τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνική ζωή και να στηρίξουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού