ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Επιβαρυμένη η εικόνα στις ΜΕΘ - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός Infographic κατανομή
Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Εξακολουθούν να προβληματίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να παρουσιάζουν αύξηση, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται και ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr.

  

Η πανδημία του κορονοϊού δεν δείχνει να υποχωρεί στο ελάχιστο, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να προετοιμάζουν άπαντες για ένα ακόμα ισχυρότερο κύμα το φθινόπωρο και πιθανότατα για έναν εξίσου δύσκολο χειμώνα.

Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 2.198 νέα κρούσματα. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι η αύξηση στους θανάτους και δη στους διασωληνωμένους το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς 37 νέοι θάνατοι, ενώ οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έφτασαν στους 390 καταγράφοντας νέα αύξηση σε σχέση με την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα αυξάνονται στα αστικά κέντρα. Η Αττική κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 499 νέες μολύνσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη έφτασε στα 270 κρούσματα. Ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, είναι πως πάνω από 40 Περιφερειακές Ενότητες τη χώρα κατέγραψαν για μια ακόμα ημέρα διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωροnewsbomb.gr

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, αυτός, όπως αναφέρεται από τον ΕΟΔΥ, έφτασε στο 2,78% για την εβδομάδα 30 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου, μένοντας αρκετά κάτω από το όριο συναγερμού που είναι το 4%, σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, όμως, στο ίδιο διάστημα υπάρχουν περιοχές που παραμένουν σε δύσκολη κατάσταση και έχουν ξεπεράσει το 4%, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα και κίνδυνο να επιδεινωθεί η επιδημιολογική τους εικόνα. Σε εξαιρετικά δεινή θέση δείχνει η Ηλεία με ποσοστό θετικότητας που φτάνει στο 4,65% ενώ ακολουθεί η Μύκονος με ποσοστό 4,38% και η Ικαρία με 4,28%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές