ΥΓΕΙΑ

Εννέα στους δέκα έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 μέσω των φαρμακείων

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
INTIME NEWS

Ψήφο εμπιστοσύνης στους φαρμακοποιούς για την προάσπιση της υγείας τους δίνουν οι πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα στην πανδημία πάνω από το 90% των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 πανελλαδικώς, κλείστηκε μέσω των φαρμακείων, ποσοστό που αντιστοιχεί σε κατά μέσο όρο 500 ραντεβού ανά φαρμακείο.

Επιπλέον, διανεμήθηκαν 46 εκατομμύρια σελφ-τεστ συμβάλλοντας στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του ιού στην κοινωνία, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν τα φαρμακεία και για τη διενέργεια των rapid test.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν την Κυριακή (26/09/2021) κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαραθωνίου που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού που φέτος είχε κεντρικό μήνυμα: «Φαρμακείο: πάντα αξιόπιστο για την υγεία σας».

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύσιος Ευγενίδης επισήμανε ότι «ο φαρμακοποιός της γειτονιάς είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Εκεί αναζητά ο κόσμος τις περισσότερες φορές μια συμβουλή για ένα θέμα υγείας που παρουσιάστηκε, την κατανόηση για τους φόβους που νιώθει, τη στήριξη όταν αισθάνεται μόνος και ένα χέρι βοήθειας όταν νιώθει αδύναμος. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι φέτος, υπό τις συνθήκες της πανδημίας, ο εορτασμός αυτός αποκτά μεγαλύτερη διάσταση, καθώς έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για θέματα δημόσιας υγείας, όπως ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού και της γρίπης, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών, οι κανόνες υγιεινής και άλλα, για τα οποία ο φαρμακοποιός αποτελεί ουσιαστικό και άοκνο σύμμαχο της πολιτείας στην ενημέρωση των πολιτών με την επιστημονική συμβουλή του».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός τόνισε ότι «ο φαρμακοποιός στην Ελλάδα είναι πάντα αρωγός και επίκουρος παραστάτης της εκάστοτε πολιτείας στην προαγωγή και αγωγή υγείας, αλλά και σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς επισήμανε ότι «η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού τιμά την τεράστια προσφορά τους στην υγεία και την κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμακοποιών επέλεξε ως θέμα της φετινής ημέρας την εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη έχει πρωταρχική σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινωνία και την υγεία. Μάλιστα, σε πολλές έρευνες που έχουν γίνει αναφορικά με την ικανοποίηση των ασθενών κατά την εξυπηρέτησή τους από τους επιστήμονες υγείας αποδείχτηκε ότι η ύπαρξη εμπιστοσύνης συνέβαλε στην επιτυχία της θεραπείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι Κρήτης: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά τα 5,8 Ρίχτερ

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό