ΥΓΕΙΑ

Γεννήθηκαν τα δύο πρώτα παιδιά στην Ελλάδα με την εφαρμογή συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
Τα συστήματα αυτά αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για τους εμβρυολόγους.
PIXABAY

Τη γέννηση των πρώτων δύο παιδιών στην Ελλάδα μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence), ανακοίνωσε η Institute of Life – ΙΑΣΩ, την Παρασκευή (15/10/2021).

Οι εφαρμογές Τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελούν υποσχόμενη μορφή σύγχρονης τεχνολογικής υποστήριξης και αναμένεται να αποκτήσουν κυρίαρχο ρόλο τα επόμενα χρόνια και στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Αξιολογούν ένα μεγάλο μέρος των χαρακτηριστικών κάθε εμβρύου μη ορατών στο ανθρώπινο μάτι και βοηθούν στην επιλογή του εμβρύου με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμφύτευσης, στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας, με ποσοστό ακρίβειας που αγγίζει το 92,5%. Τα συστήματα αυτά αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για τους έμπειρους εμβρυολόγους και ιατρούς και βοηθούν ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις Υποβοηθούμενες Αναπαραγωγής, σύμφωνα με την Institute of Life – ΙΑΣΩ.

Σημειώνεται ότι, η Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχει συνάψει συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen, αποτελώντας την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα που καινοτομεί με την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) στο χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA (Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm), που πρώτη στην Ελλάδα έφερε η Institute of Life – ΙΑΣΩ σε συνεργασία με την ομάδα του Jacques Cohen, μέσω της συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων, ανάλυσης εικόνας και έξυπνου λογισμικού, βοηθάει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας των ζευγαριών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Δακτύλιος: Ποια οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

Εύβοια - Αυτοψία του Newsbomb: Από αυτό το σημείο παρασύρθηκε ο άτυχος βοσκός (pics&vid)

Ραγίζει καρδιές ο Πάρης Σκαρτσολιάς: «Τα όργανά του έσβηναν ένα ένα, έφυγε στον ύπνο του»