ΥΓΕΙΑ

Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς για την ενίσχυση του ΕΣΥ – Ποιες είναι οι κρίσιμες ειδικότητες

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Έμφαση στις εφημερίες των νοσοκομείων, θα δίνει η νομοθετική ρύθυμιση.
INTIME NEWS

Νομοθετική ρύθμιση – εξπρές ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, ώστε να προχωρήσει άμεσα η ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε ιατρικό προσωπικό, καθώς η πίεση από τις νοσηλείες λόγω κορονοϊού βαίνει συνεχώς αυξανόμενη.

Η ρύθμιση, η οποία ενδέχεται να έρθει ακόμα και σήμερα, Δευτέρα (25/10/2021) στη Βουλή, περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στο ΕΣΥ. Έμφαση δίδεται στις εφημερίες και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως είναι οι εντατικολόγοι και οι αναισθησιολόγοι.

Τη θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με την ίδια, οι ανάγκες σήμερα στο ΕΣΥ σε προσωπικό, είναι αυξημένες κατά 50%. «Παρ' ότι ήδη έχουν αυξηθεί οι θέσεις των υπηρετούντων κατά πολλές χιλιάδες, αυτήν τη στιγμή, με την αρχή του τέταρτου κύματος, χρειαζόμαστε κι άλλους και τους καλούμε να έρθουν, βελτιώνοντας και τις οικονομικές απολαβές» δήλωσε.

Αναφερόμενη στα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ προέταξε τη συνεργασία για την επίλυσή τους με στόχο την βελτίωση της φροντίδας όλων των ασθενών - Covid ή non Covid, αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες δουλεύουν όλοι οι υγειονομικοί.

Η κ. Γκάγκα αποκάλυψε και μέρος του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Αλλάζουμε τον τρόπο εκπαίδευσης των νέων γιατρών, δίνουμε έμφαση στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και δίνουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών». Έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη του καρκίνου και ιδιαίτερα στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Τι ισχύει από σήμερα

Πέραμα: Σήμερα θα παραδοθεί ο τρίτος επιβάτης του οχήματος με τους Ρομά

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα