ΥΓΕΙΑ

Μέχρι το τέλος του έτους αποπληρώνονται εφημερίες έξι μηνών - Συνάντηση Πλεύρη - ΕΙΝΑΠ

Κέντρο Υγείας Κερατσινίου
Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει οι υγειονομικοί, εάν δεν πληρωθούν άμεσα
INTIME NEWS/ΜΥΡΙΛΛΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Δεδουλευμένες εφημερίες έξι μηνών, περιμένουν να πληρωθούν οι υγειονομικοί στα Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.   

Συνάντηση για το θέμα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (14/12/2021), στο υπουργείο Υγείας, μετά από πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διαβεβαίωσε ότι όλες οι τακτικές εφημερίες θα έχουν αποπληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Όπως τόνισε, έχει περάσει σχετική τροπολογία. Για τις πρόσθετες εφημερίες, ο Υπουργός είπε ότι έχει εκταμιευθεί το κονδύλι που ζήτησαν οι Υγειονομικές Περιφέρειες. Στη συνάντηση, παρών ήταν και ο οικονομικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας.

Πάντως, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητά η αποπληρωμή των δεδουλευμένων να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, στο σύνολο των τακτικών και πρόσθετων εφημεριών. Επίσης, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών των Κ.Υ της 1ης ΥΠΕ, τις οποίες έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, εάν δεν πληρωθούν άμεσα. Στην περίπτωση αυτή, ενδέχεται να επηρεαστούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, που διενεργούνται στα Κέντρα Υγείας της Αθήνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις Σέρρες - Νεκρός 40χρονος από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα καταγγελία σε βάρος του από τραγουδίστρια

Οικογενειακή τραγωδία στο Κιλκίς: Πατέρας σκότωσε τον γιο του με καραμπίνα

Η πρώτη ανακοίνωση του Παναγιωτόπουλου μετά τις καταγγελίες: «Ζητώ συγγνώμη»