ΥΓΕΙΑ

Κρούσματα σήμερα: Πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στην Αττική σε 20 ημέρες

Κρούσματα σήμερα: Πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στην Αττική σε 20 ημέρες
Κρούσματα σήμερα: Οι ειδικοί λένε ότι «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ιικό φορτίο στην Αττική
ΙΝΤΙΜΕ

Κρούσματα σήμερα: Οι ειδικοί λένε ότι «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ιικό φορτίο στην Αττική

Δραματικά για το ύψος του ιικού φορτίου στην Αττική ήταν όσα είπε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ιικό φορτίο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο MEGA ο κ. Θωμαΐδης «σε 20 ημέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικο φορτίο στα λύματα της Αττικής» εκτιμώντας, μάλιστα, ότι σε επίπεδο κρουσμάτων «θα συμβεί οπωσδήποτε να ξεπεράσουμε τα 40.000 – 45.0000 καθώς το 40% των κρουσμάτων της επικράτειας είναι στην Αττική».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή τη στιγμή στην κοινότητα επικρατούν και τα δύο στελέχη, η μετάλλαξη Όμικρον και η μετάλλαξη Δέλτα, και υπάρχει αλλαγή της κατανομής» προσθέτοντας ότι «θα περάσουμε τα 20.000 κρούσματα στην Αττική μέσα στον Ιανουάριο».

Αναλύοντας, δε, το πώς σημειώθηκε η κλιμάκωση στο ιικό φορτίο ο Νίκος Θωμαΐδης είπε ότι «ξεκίνησε η διασπορά από τις 16 Δεκεμβρίου και η μεγάλη αύξηση είναι το τριήμερο 24-25-26 Δεκεμβρίου και αυτό οφείλεται στην ηλικιακή ομάδα των νέων».

Ο Νίκος Θωμαΐδης είπε τέλος για την πορεία των κρουσμάτων πως «είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος την εξέλιξη και να προβλέψει πότε θα είναι η κορύφωση, μπορεί να είναι γύρω στις 20 Ιανουαρίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στερεύει από μαχητικά η Τουρκία: Στέλνει drones στο Αιγαίο – Απάντηση της HAF και βλέμμα στο μέλλον

Μετάλλαξη Όμικρον: Καλό… Πάσχα και καλό καλοκαίρι – Πότε θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία;

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!