ΥΓΕΙΑ

Ασαφή τα αίτια θανάτου της 3χρονης στο Παίδων - Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Το κορίτσι ήταν θετικό στον κορονοϊό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του 3χρονου κοριτσιού, που κατέληξε το μεσημέρι της Παρασκευής (05/08/2022), στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το κορίτσι είχε βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, εξετάζεται όμως και το ενδεχόμενο, το θάνατο να προκάλεσε εγκεφαλίτιδα. 

Το κορίτσι είχαν μεταφέρει αρχικά οι γονείς του στο Θριάσιο νοσοκομείο, χωρίς τις αισθήσεις του, με υψηλό πυρετό. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να κρατηθεί το παιδί στη ζωή. Αφού έγινε ανάταξη και διασωλήνωση, το κορίτσι διακομίσθηκε στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Η 3χρονη νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ για περιστατικά covid-19 του Παίδων. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε.

Τα αίτια θανάτου δεν είναι σαφή για την ώρα. Η πρώτη εκδοχή που εξετάζουν οι ειδικοί, είναι ο κορονοϊός να προκάλεσε μυοκαρδίτιδα που είχε ως αποτέλεσμα την ανακοπή. Πιθανό, όμως, είναι την ανακοπή να προκάλεσε άλλη λοίμωξη, όπως η εγκεφαλίτιδα.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τη συσχέτιση της ανακοπής είτε με την covid-19 είτε με άλλη λοίμωξη. Σημειώνεται, πάντως, πως οι ιστολογικές εξετάσεις χρειάζονται αρκετό διάστημα για να ολοκληρωθούν.

Σχετικές ειδήσεις