ΥΓΕΙΑ

HIV/AIDS: Δωρεάν τεστ από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ την Τρίτη (22/11)

ΕΟΔΥ
Στόχος η έγκαιρη διάγνωση και η ενημέρωση του κοινού
EUROKINISSI/ ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS, την 1η Δεκέμβριου, ο ΕΟΔΥ διοργανώνει δράσεις σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ), στο πλαίσιο του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του AIDS. 

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, Κινητές Μονάδες του Οργανισμού, θα βρίσκονται σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Λάρισα. Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ με σκοπό τόσο την έγκαιρη διάγνωση όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, από τις 12:00 έως τις 18:00, οι Κινητές Μονάδες θα βρίσκονται:

- Στο κέντρο της Αθήνας στην έξοδο του σταθμού Πανεπιστήμιο.

- Στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου.

- Στη Λάρισα στην Κεντρική Πλατεία.

Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, με συμμετοχή και συνεργασία του ΕΟΔΥ Βόρειας Ελλάδας με την ΕΕΜΑΑ και τη Θετική Φωνή. Επίσης, θα υπάρχει διανομή ενημερωτικού υλικού και δωρεάν προφυλακτικών σε όλες τις περιοχές που θα γίνουν δράσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο Κρήτης).

Διαβάστε επίσης:

Διάθεση της προφυλακτικής αγωγής κατά του HIV και στην Ελλάδα

HIV/AIDS: Υψηλή άγνοια και στιγματισμός στην Ελλάδα, 40χρόνια μετά - To Infographic του Newsbomb.gr

Η ιστορία 40 ετών για την επιδημία του HIV στην Ελλάδα και τον κόσμο σε ένα συλλεκτικό λεύκωμα