ΥΓΕΙΑ

Ψευτογιατρός: Ειδική πινακίδα φέρουν οι αδειοδοτημένοι χώροι Πρωτοβάθμιας Υγείας

Ιατρείο
Οι γιατροί είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου
INTIME NEWS/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) συνιστά στους πολίτες που επισκέπτονται χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να ελέγχουν εάν είναι αδειοδοτημένοι. 

Με αφορμή τη νέα υπόθεση του ψευτογιατρού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εξαπατούσε πολίτες υποδυόμενος τον γιατρό, ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης επισημαίνει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ελέγχει εάν ο γιατρός που επισκέπτεται έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, όταν οι πολίτες επισκέπτονται χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία - εργαστήρια) πρέπει να ελέγχουν, αν υπάρχει η ειδική πινακίδα αδειοδότησης του ΙΣΘ. Σε περίπτωση αμφιβολίας συνιστά να ελέγχουν από την ιστοσελίδα του ΙΣΘ, αν ο γιατρός τον οποίον επισκέπτονται είναι εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο.

«Η άσκηση της ιατρικής επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) από γιατρούς οι οποίοι είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Καλούνται οι πολίτες όταν επισκέπτονται χώρους Π.Φ.Υ. να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την αδειοδότηση από τον ΙΣΘ η οποία πιστοποιείται από ειδική ταμπέλα "νόμιμου αδειοδοτημένου ιατρείου". Επίσης αν υπάρχουν σχετικές αμφιβολίες να αναζητούν το επώνυμο του γιατρού - εγγεγραμμένου μέλους του ΙΣΘ, δια μέσου της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο ακόλουθο link https://isth.gr/lista-iatron/» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης:

Τα στοιχεία του «ψευτογιατρού» για διασταύρωση ζητούν οι φυσικοθεραπευτές

Αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό: Πώς χάθηκαν πέντε άνθρωποι στα χέρια του – Το κόλπο με τα ταξίδια

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού που έσπερνε το θάνατο - Ερευνώνται περιπτώσεις ασθενών που κατέληξαν