ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Μεταξά»: ΕΔΕ για ματαίωση χειρουργείου ενώ η ασθενής είχε ήδη λάβει νάρκωση

Νοσοκομείο «Μεταξά»
Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί
INTIME NEWS

Ένα τεχνικό πρόβλημα στον εξαερισμό της χειρουργικής αίθουσας, οδήγησε στη ματαίωση της πολύωρης επέμβασης, ενώ η ασθενής ήταν ήδη ναρκωμένη.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (14/09/2023), στο νοσοκομείο «Μεταξά». Σύμφωνα με τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκαν σε ματαίωση προγραμματισμένου πολύωρου χειρουργείου, λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος στον εξαερισμό της χειρουργικής αίθουσας το οποίο δεν ήταν εφικτό να διορθωθεί εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια της ασθενούς και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διενέργειας της επέμβασης.

Η ασθενής είχε λάβει νάρκωση, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ανάνηψης και με
ασφάλεια οδηγήθηκε στο δωμάτιό της. Η χειρουργική επέμβαση τελικά διενεργείται σήμερα, Παρασκευή (15/09/2023).

Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί από την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εξειδικευμένης εταιρείας για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο αναπληρωτής Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος διέταξε άμεσα κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), την οποία ανέλαβε ο Διευθυντής της Ιατρικής
Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της βλάβης που οδήγησαν σε
αναγκαστική ματαίωση του χειρουργείου και εάν ήταν εφικτή η άμεση επιδιόρθωσή
της ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της ασθενούς.

Σχετικές ειδήσεις