ΥΓΕΙΑ

Μιχαηλίδου: Όλοι οι Έλληνες με ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία από 1ης Μαρτίου

Μιχαηλίδου: Όλοι οι Έλληνες με ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία από 1ης Μαρτίου

Τι θα ισχύσει για ανασφάλιστους με αναπηρία και παιδιά - Οι διευκρινίσεις της υπουργού Εργασίας

Κανένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρκευτική κάλυψη σε δημόσια νοσοκομεία από την 1η Μαρτίου του 2024 ξεκαθάρισε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

«Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορούν να συνταγογραφούνται και για συνταγές εκτέλεσης στα ιδιωτικά φαρμακεία» τόνισε η κα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκιρνίζοντας πως ανεξαρτήτως του αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους. Ωστόσο, επιστρέφουμε όπως χαρακτηριστικά είπε «στην προ Covid εποχή όπου οι συμπολίτες μας που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους, δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς».

Όσον αφορά στους ανασφάλιστους με αναπηρία και τα παιδιά, η κα Μιχαηλίδου σημείωσε πως «αυτός που δεν πληρώνει τα χρέη του θα έχει πρόσβαση σε νοσοκομεία, σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας, σε συνταγογράφηση που θα μπορεί να εκτελεί σε ιδιωτικά φαρμακεία. Ακόμα και στους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και στα παιδιά ανασφάλιστων, θα καλύπτει το κράτος τις ιδιωτικές παροχές για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για τη συνταγογράφηση”.