ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των 704 θέσεων γιατρών

προσλήψεις γιατρών
INTIME NEWS

Διευκρινίσεις για την προκήρυξη 704 θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Η απόφαση έγκρισης για την προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη (28/02/2024), στη Διαύγεια. Οι 704 θέσεις κατανέμονται και στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες και αφορούν διάφορους βαθμούς και ειδικότητες. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν περίπου 100 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων στον βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού. Στόχος μας είναι οι προκηρύξεις αυτές να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους πρόσθεσε πως «τόσο οι 704 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών, όσο και οι 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που προκηρύξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θα δώσουν νέα δυναμική στα νοσοκομεία μας. Συνεχίζουμε με επιμονή και αφοσίωση τις μεταρρυθμίσεις μας στον τομέα της υγείας με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας μέσα από ένα πιο αποτελεσματικό και πιο δυνατό ΕΣΥ».

Διευκρινίσεις για την κατανομή των θέσεων έδωσε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη. «Όπως και με τις θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, για την ορθολογική και αποτελεσματική κατανομή των θέσεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα των νοσοκομείων, με βάση τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους, αλλά και το σύνολο των υπηρετούντων ιατρών, μόνιμων και επικουρικών στις οικείες ειδικότητες. Ασφαλώς και για την προτεραιοποίηση των αιτημάτων συνεκτιμήθηκαν και λειτουργικοί δείκτες, όπως η πληρότητα των τμημάτων, ο αριθμός των εισαγωγών και ο μέσος όρος ημερών νοσηλείας».

Σχετικές ειδήσεις