Σταφύλια και σάκχαρο στο αίμα: πόσο να τρώτε; Αλλά να είστε προσεκτικοί με αυτές τις 3 ποικιλίες
Παρά την καλή του γεύση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να μην το παρακάνουμε αν υποφέρετε από υψηλό σάκχαρο στο αίμα
Οταν πάσχετε από υψηλό σάκχαρο στο αίμα, είναι πραγματικά σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο τι τρώτε, αλλά κυρίως στις ποσότητες που καταναλώνετε όσον αφορά τα περισσότερα τρόφιμα.
Όσοι έχουν αυτό το πρόβλημα υγείας στην πραγματικότητα, πρέπει να αποφεύγουν τη μεγάλη κατανάλωση γλυκών τροφών αλλά κυρίως εκείνων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική συσσώρευση σακχάρου στο αίμα.
Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και το αγαπημένο μας σταφύλι, το οποίο, με όλες τις ποικιλίες του, χαρακτηρίζει ένα από τα πιο νόστιμα και εκτιμώμενα φρούτα από τους Ιταλούς.
Μιλάμε για ένα πολύ ζαχαρούχο φρούτο που θα μπορούσε στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε πραγματικές γλυκαιμικές αιχμές και σημαντικές συνέπειες για την υγεία μας και για τη γλυκαιμία μας.
Ακριβώς για το λόγο αυτό, στο σημερινό άρθρο, ας μάθουμε μαζί πόσο σταφύλι μπορούμε να τρώμε αλλά κυρίως ποιες είναι οι τρεις ποικιλίες που πρέπει να αποφεύγουμε.
Σταφύλια, ιδιότητες και διατροφικά χαρακτηριστικά
Στα ιταλικά σπίτια, τα σταφύλια ήταν ανέκαθεν ένα φρούτο που εκτιμούν ιδιαίτερα τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά. Μάλιστα, το φθινόπωρο, το φρούτο μας προσφέρει πολλές ποικιλίες που έχουν πολλές θετικές και διατροφικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι σε θέση να εισάγει πολλές βιταμίνες στο σώμα μας και κατά συνέπεια βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα .
Επιπλέον, μιλάμε για μια τροφή που μπορεί επίσης να εγγυηθεί την ευημερία των οστών μας προωθώντας επίσης τον μεταβολισμό και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης χάρη στο κάλιο. Παρ' όλες τις αμέτρητες θετικές του ιδιότητες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ποσότητα και τις παραλλαγές που τρώμε αν υποφέρουμε από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα λόγω των ζαχαρούχων συστατικών του.
Ποιες ποικιλίες σταφυλιών να αποφύγετε αν έχετε υψηλό σάκχαρο στο αίμα
Παρά την καλή του γεύση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να μην το παρακάνουμε αν υποφέρετε από υψηλό σάκχαρο στο αίμα, διότι το τελευταίο πλούσιο σε σάκχαρα μπορεί να οδηγήσει σε γλυκαιμικές αιχμές που είναι αρνητικές για την υγεία μας. Πολύ συχνά, αν αυτό το είδος του προβλήματος δεν διατηρείται υπό έλεγχο, μπορεί να προκύψει διαβήτης. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε περίπου 90 γραμμάρια από ένα την ημέρα μία φορά την εβδομάδα. Υπάρχουν επίσης ορισμένες ποικιλίες που είναι πιο ζαχαρούχες από άλλες που πρέπει να αποφεύγουμε, όπως π.χ:
- Λευκά σταφύλια.
- Κόκκινα σταφύλια.
- Σταφύλια μοσχάτο.
Τα κοινά σταφύλια ή τα λευκά σταφύλια , μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό εχθρό για όσους υποφέρουν από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, λόγω της μεγάλης ποσότητας σακχάρων που υπάρχουν στο εσωτερικό τους. Το ίδιο ισχύει και για τα σταφύλια Μοσχάτο, τα οποία διαφέρουν από τα άλλα λόγω της πραγματικά καλής τους γεύσης αλλά ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα και πλούσια σε μεγάλη ποσότητα σακχάρων που δεν κάνουν καλό στον οργανισμό μας.
Τέλος, έχουμε τα κόκκινα σταφύλια που δεν περιέχουν τους κλασικούς και μισητούς σπόρους στο εσωτερικό τους, αλλά που, τρώγοντάς τα σε μεγάλες ποσότητες, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πραγματικά σημαντικές γλυκαιμικές κορυφές. Για το λόγο αυτό, όσοι πάσχουν από υψηλό σάκχαρο στο αίμα πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσουν την κατανάλωσή τους χωρίς να υπερβάλλουν στις συνιστώμενες δόσεις, δηλαδή 90 γραμμάρια την εβδομάδα.