Γιατί οι άνθρωποι ήταν τόσο αδύνατοι τη δεκαετία του 1960: Διατροφολόγος εξηγεί

Μια διατροφολόγος αποκάλυψε τον λόγο που τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την δεκαετία του 1960

Γιατί οι άνθρωποι ήταν τόσο αδύνατοι τη δεκαετία του 1960: Διατροφολόγος εξηγεί

Το 2024 το 43% των Αμερικανών αντιμετώπιζε προβλήματα παχυρασκίας κι ενώ τη δεκαετία του 1960 το ποσοστό ήταν μόλις 13%.

Ειδικοί έχουν αποδώσει τον λόγο αυτής της τεράστιας διαφοράς, στην αυξημένη πρόσληψη υπερεπεξεργασμένων τροφών και γευμάτων με περισσότερες θερμίδες και έχουν προειδοποιήσει ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, ηπατική νόσο, υπνική άπνοια και ορισμένους καρκίνους.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή