ΥΓΕΙΑ

Βαρνάβας-Μπασκόζος: Βίαιη διάλυση του ΕΟΠΥΥ- βήμα για απολύσεις

Βαρνάβας-Μπασκόζος: Βίαιη διάλυση του ΕΟΠΥΥ- βήμα για απολύσεις

Η βίαιη διάλυση του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να αποτελέσει τη νέα δεξαμενή διαθεσιμότητας – απολύσεων και ταυτόχρονα να βαθύνουν την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας σε βάρος των πολιτών, βρίσκεται στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιάννη Μπασκόζο και του προέδρου της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα.

Εκείνο που έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα, τονίζουν οι γιατροί σε κοινή τους δήλωση, είναι ένα Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας που θα διασφαλίζει σε όλους τους κατοίκους της χώρας ευχερή πρόσβαση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του χρήστη υπηρεσιών υγείας, αξιοπρεπές, με διαφάνεια, με αυστηρές κυρώσεις σε όσους εκ των λειτουργών του αποδεδειγμένα υπονομεύουν και επιβαρύνουν οικονομικά τον οργανισμό με ενέργειες εκτός νομιμότητας.

Οι κυβερνητικές πολιτικές βρίσκονται στον αντίποδα. Γι' αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί μαζί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και σε συμπαράταξη με όλο το λαό θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπεί η καταστροφική κυβερνητική πολιτική της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και της εξαθλίωσης των λειτουργών του.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr