ΥΓΕΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Κάτι ξεχάσατε κύριε Βορίδη... Την ταμπακιέρα!

Ερρίκος Ντυνάν: Κάτι ξεχάσατε κύριε Βορίδη... Την ταμπακιέρα!

Σε μια τυπική απάντηση, που μένει στην επιφάνεια του θέματος του πλειστηριασμού του «Ερρίκος Ντυνάν» και κρατά αποστάσεις «ασφαλείας» από τον όμιλο Πειραιώς, αρκέστηκε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.


Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, μετά από σχετική ερώτηση του onmed.gr, η εκχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν» στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε δεν συνιστά σκάνδαλο, καθώς ο πλειστηριασμός αφορούσε έναν διεθνή διαγωνισμό -και επομένως ανοικτό σε όλους.

Με την εκχώρηση δε στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε και με τα χρήματα που αυτή θα καταβάλλει, σημειώνει το υπουργείο Υγείας, πληρώνονται οι εργαζόμενοι και επομένως διατηρούνται οι θέσεις εργασίας που αγγίζουν τις 1.020, ενώ τακτοποιούνται οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρέη προς το Δημόσιο.

Επιπλέον, στο διαγωνισμό αυτό, θα μπορούσε να προσέλθει ο οποιοσδήποτε, αναφέρει το γραφείο Τύπου και τονίζει ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» δεν αλλάζει χρήση.

Ωστόσο, κουβέντα δεν γίνεται για το στοιχείο ότι η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε φέρεται να είναι συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία και προκάλεσε τον πλειστηριασμό και αναδείχτηκε -μέσω τρίτου- υπερθεματιστής.

Όπως, επίσης, κουβέντα δεν γίνεται για το γεγονός ότι με το τίμημα των 115 εκατ. ευρώ από τους δανειστές φαίνεται πως θα εξοφληθεί μόνον η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι και ο μεγάλος πιστωτής του ιδρύματος.

Άλλωστε, ήταν ο κ. Βορίδης ο υπουργός που έφερε ως κατεπείγουσα, εκπρόθεσμη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, ώστε να μεταβιβαστεί -εκτός από τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό- και η άδεια λειτουργίας του «Ερρίκος Ντυνάν».

Όσο για το πώς ο χρόνος της ψήφισης της «φωτογραφικής» τροπολογίας, ελάχιστες ημέρες πριν από τη διενέργεια του πλειστηριασμού –συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου-, διασφαλίζει το αντικειμενικό και αδιάβλητο του πλειστηριασμού, επίσης δεν απαντά ο κ. Βορίδης. Γιατί ωφελημένος βγαίνει αυτός που γνωρίζει ότι θα κατατεθεί μία τέτοια τροπολογία και όχι ο νομότυπος υποψήφιος αγοραστής, που δεν γνωρίζει ότι ξαφνικά θα καλυφθεί τυχόν νομικό κενό.

Με τη διακηρυγμένη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά και του υπουργείου Υγείας, που δεν είναι άλλη από την παραχώρηση της υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα, είτε εγχώρια είτε ξένα, δεν προκαλεί εντύπωση η άσκηση πολιτικής με άξονα το «καλό» των τραπεζών και των συνεργατών τους εν προκειμένω. Όπως, είπε ο ίδιος ο κ. Βορίδης στη Βουλή, μπορεί να προκύψουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Προφανώς... τυχαία το αναφέρει και αυτό, όπως... τυχαία έφερε στη Βουλή την τροπολογία εκχώρησης της άδειας λειτουργίας και του σήματος των νοσοκομείων, λίγα 24ωρα πριν από τη διενέργεια του πλειστηριασμού του «Ερρίκος Ντυνάν», κατ' απαίτηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Ερρίκος Ντυνάν: Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Σάλλα-Βγενόπουλου

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Π. Καμμένος: Όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Βουλή!

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ν. Νικολόπουλος: Αυτοί ξεπέρασαν και τον Γιέλτσιν!

Ερρίκος Ντυνάν: Από το 2012 «σχεδίαζαν» το ξεπούλημα!

Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών(;)

Στη Βουλή το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν: H κυβέρνηση των... πλειστηριασμών!

Ν. Νικολόπουλος: «Πάρτε θέση κ. Σαμαρά και κ.κ. Βορίδη, Χαρδούβελη»

Το «Ερρίκος Ντυνάν» και οι ασφαλιστικές ενημερότητες

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων