ΥΓΕΙΑ

Το «Αμαλία Φλέμινγκ» έτοιμο να ανταποκριθεί σε περίπτωση κρούσματος Έμπολα

Το «Αμαλία Φλέμινγκ» έτοιμο να ανταποκριθεί σε περίπτωση κρούσματος Έμπολα

Σύσκεψη για το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με θέμα τη μετεξέλιξη του νοσοκομείου και την ετοιμότητα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος του ιού Έμπολα.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήρης Ζώτος και η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ».

Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα του ιού Έμπολα και η ετοιμότητα την οποία παρουσιάζει το ΓΝΑ «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» με τη δημιουργία θαλάμων αρνητικής πίεσης με μεταδοτικά νοσήματα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε τον κ. Γρηγοράκο ότι το νοσοκομείο δύναται να ανταποκριθεί άμεσα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος του ιού.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έθεσε θέμα μεταφοράς των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, λέγοντας ότι θα πρέπει να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη, μεταφέροντας κλινικές σε ιδιόκτητα κτίρια, ώστε να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με περαιτέρω ενοίκια. Για τη μεταφορά θα πραγματοποιηθούν κτιριακά όλες οι απαραίτητες μετατροπές που απαιτούνται. Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης, της ορθότερης και πληρέστερης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» συζητήθηκε το ενδεχόμενο, ορισμένες από τις κλινικές του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ να μεταφερθούν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Η μεταφορά αυτή αν ολοκληρωθεί, θα αποφορτίσει το «Αμαλία Φλέμινγκ» από το μεγάλο όγκο που έχει αναλάβει και θα συνεχίσει να λειτουργεί τα εξωτερικά του ιατρεία με όλες τις ειδικότητες, τη νεφρολογική κλινική και επίσης με μονάδα του ΠΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Βορίδη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Κίνας