ΥΓΕΙΑ

Συνεργασία υπ. Υγείας-ΚΕΕΛΠΝΟ-ΠΟΥ για τη μετανάστευση

Συνεργασία υπ. Υγείας-ΚΕΕΛΠΝΟ-ΠΟΥ για τη μετανάστευση

Τις τρέχουσες ανάγκες και δυνατότητες ανταπόκρισης της Ελλάδας στις προκλήσεις για τη δημόσια υγεία από τη μαζική εισροή μεταναστών, είχε ως στόχο της να εντοπίσει η συνεργασία του υπουργείου Υγείας, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη.

Μέσω του προγράμματος «Public Health Aspects of Migration in Europe» (PHAME) πραγματοποιήθηκε αποστολή στην Ελλάδα από τις 15 έως τις 19 Δεκεμβρίου και οργανώθηκαν συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Εξωτερικών), διεθνείς οργανισμούς (Ύπατη Αρμοστεία, ΔΟΜ, Frontex) και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Επίσης οργανώθηκαν επιτόπιες επισκέψεις στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και στα Κέντρα Ταυτοποίησης Υπηκοότητας σε Έβρο (Φυλάκιο), Σάμο (Βαθύ), Λέσβο (Μόρια) και στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης σε Έβρο (Ορεστιάδα) και Αττική (Αμυγδαλέζα) όπου πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Την ομάδα της αποστολής αποτελούσαν οι: Dr Santino Severoni, Mr Matteo Dembech and Mrs Sara Barragán Montes από το Ευρωπαϊκό Γραφείο του ΠΟΥ και το πρόγραμμα «PHAME», η Dr. Shefer Abigail από το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη, ο Dr. Giuseppe Annunziata σύμβουλος του ΠΟΥ από το Διεθνές Κέντρο για τη Μετανάστευση την Υγεία και την Ανάπτυξη (ICMHD), η Dr María Antonia Blanco, σύμβουλος του ΠΟΥ από το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, o Dr Jonathan Suk, σύμβουλος του ΠΟΥ από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και η Δρ. Ελένη Αντωνιάδου σύμβουλος του ΠΟΥ από το Γραφείο Προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Η κα Μαρία Τσερώνη (Συντονιστής πεδίου προγράμματος για την Ελονοσία, ΚΕΕΛΠΝΟ), η Δρ Αγορίτσα Μπάκα (Υπεύθυνη Γραφείου Προέδρου ΚΕΕΛΠΝΟ) και ο Δρ Γεώργιος Ρηγάκος (Γραφείο Ζοωνώσων, ΚΕΕΛΠΝΟ) συνέβαλαν στην οργάνωση και την επιτυχία της αποστολής της ομάδας του ΠΟΥ.

Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, θα εκπονηθεί έκθεση από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη, η οποία θα περιλαμβάνει τα κύρια αποτελέσματα της αποστολής και μια σειρά από προτάσεις για μελλοντική συνεργασία.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr




Σχετικές ειδήσεις