ΥΓΕΙΑ

ΝΔ: Ψεύδεται το υπ. Υγείας για τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων

ΝΔ: Ψεύδεται το υπ. Υγείας για τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητά η Νέα Δημοκρατία, καθώς τον κατηγορεί για «ψεύδη» σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Το πρωί το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Και διαβεβαίωνε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν.

Την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του» αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, η Ν.Δ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με το οποίο η προϊστάμενη Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης της ΥΠΕ κοινοποιεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στα νοσοκομεία της Αττικής και ζητά να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στους λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος. Επίσης, ζητά μέχρι την Παρασκευή 24 Απριλίου, τα νοσοκομεία να έχουν αποστείλει ανάλυση Ταμειακού Υπολοίπου και ανάλυση δαπανών σε 15ήμερη βάση.

Σχετικές ειδήσεις