ΥΓΕΙΑ

Πράσινο φως για τη μεταφορά της 28χρονης Ντένιας στις ΗΠΑ – Η ανακοίνωση του Ωνασείου

Πράσινο φως για τη μεταφορά της 28χρονης Ντένιας στις ΗΠΑ – Η ανακοίνωση του Ωνασείου

Δρομολογείται το ταξίδι της 28χρονης καρκινοπαθούς Ντένιας Παράσχη στις ΗΠΑ, καθώς οι γιατροί του Ωνασείου έδωσαν το πράσινο φως, θέτοντας τους όρους για τη μεταφορά της στην ογκολογική κλινική της Βοστώνης.

UPD: Πετάει για τις ΗΠΑ η 28χρονη Ντένια Παράσχη

Η 28χρονη αναχώρησε σήμερα, Παρασκευή (12/02/2016) από το Ωνάσειο, μετά το θρίλερ των τελευταίων ημερών, για το αν τελικά οι θεράποντες γιατροί θα επιτρέψουν τη μεταφορά της στις ΗΠΑ.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η ασθενής Διονυσία Παράσχη εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 25/1/2016 καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.

Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή.

Στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.

Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το Νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση».

Όπως έχουν δηλώσει συγγενείς της 28χρονης στο Newsbomb.gr, η ασθενής και η οικογένεια αρνήθηκαν τη διενέργεια βιοψίας, καθώς υπήρχε αυξημένος κίνδυνος να προκληθεί αιμορραγία, που θα απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση, όπως τους ενημέρωσαν οι γιατροί και για το λόγο αυτό ζήτησαν τη μεταφορά της στην εξειδικευμένη ογκολογική κλινική της Βοστώνης. Σημειώνεται ότι λόγω της σπανιότητας της περίπτωσης, η πλειονότητα των λίγων τέτοιων περιστατικών που έχουν καταγραφεί διεθνώς, έχουν αντιμετωπιστεί στη συγκεκριμένη κλινική.

Τώρα, η οικογένεια διερευνά ποια αεροπορική εταιρεία μπορεί να διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο του αεροσκάφους της, ώστε να πληρούνται οι όροι του πρωτοκόλλου που τέθηκαν από τους γιατρούς του Ωνασείου και να μεταφερθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στη Βοστώνη η Ντένια Παράσχη. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σε αυτήν την περίπτωση, καθώς το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να συνοδεύσει ασθενή εκτός Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας η δυνατότητα για κατ’ εξαίρεση εντολή.

Η οικογένεια Παράσχη σε ανακοίνωσή της στο Facebook ευχαριστεί τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή της, αναφέροντας: «Είμαστε τόσο συγκινημένοι, όσο και έκπληκτοι με την αμεσότατη ανταπόκριση και στήριξή σας. Γι’ αυτό, θέλουμε να είμαστε έντιμοι απέναντι σε όλους εσάς που μας στηρίξατε. Το ποσό που έχετε μέχρι τώρα συγκεντρώσει πιστεύουμε ότι είναι προς το παρόν αρκετό για τη δαπάνη της νοσηλείας της Ντένιας. Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσαμε να σταματήσετε να συνεισφέρετε οικονομικά από εδώ και πέρα. Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη διοργανωθεί, θα παρακαλούσαμε να δοθούν για κάποιον άλλο καλό σκοπό. Το ακριβές ποσό που έχει συλλεχθεί, θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες (λόγω εμβασμάτων από το εξωτερικό), έτσι ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα. Αναμένουμε να διευθετηθούν κάποια διαδικαστικά θέματα και ελπίζουμε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων σύντομα να βρεθούμε στη Βοστώνη. Οι λέξεις ίσως δεν αρκούν για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη μας απέναντι στον καθέναν από εσάς που βοήθησε να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα της Ντένιας».

Σχετικές ειδήσεις