ΥΓΕΙΑ

Για προσφυγή στη Δικαιοσύνη ετοιμάζονται οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Για προσφυγή στη Δικαιοσύνη ετοιμάζονται οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Οι αλλαγές του ωραρίου λειτουργίας των ιατρείων και η μη αντιμετώπιση του θέματος φύλαξης των κτηρίων, ενδέχεται να οδηγήσουν τους γιατρούς του ΠΕΔΥ σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΠΕΔΥ είχε συνάντηση με τον διοικητή και υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας χαρακτήρισαν άσκοπο το διευρυμένο ωράριο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί δεν εξυπηρετεί ούτε τους ασφαλισμένους, ούτε την υπηρεσία, αλλά ούτε και τους γιατρούς. Το ωράριο στο ΠΕΔΥ δεν αντιστοιχεί στο ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ, ούτε σε αυτό των γιατρών των Κέντρων Υγείας που ανήκουν πλέον στο ΠΕΔΥ, πρόσθεσαν. Για το θέμα αυτό η νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας θα μελετήσει τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί το σωματείο.

Επίσης, τόνισαν τα προβλήματα ασφάλειας που δημιουργούνται για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και πρόσθεσαν ότι αν δεν επιλυθεί το θέμα της φύλαξης θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα.

Αναφορικά, τέλος, με το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των ΠΑΑ γιατρών του ΠΕΔΥ, υπολογίζοντας τα νέα δεδομένα για το βαθμολόγιο και την προϋπηρεσία, ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ διαβεβαίωσε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορεί να αναφέρει κατά προσέγγιση το χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Σχετικές ειδήσεις