ΥΓΕΙΑ

Τι απαντά το ΚΕΕΛΠΝΟ στις καταγγελίες για νέα κρούσματα ηπατίτιδας στο Κιλκίς

Τι απαντά το ΚΕΕΛΠΝΟ στις καταγγελίες για νέα κρούσματα ηπατίτιδας στο Κιλκίς

Δύο νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α εμφανίστηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας, σύμφωνα με καταγγελία του μέλους του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Η καταγγελία προκάλεσε την απάντηση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ. Το Κέντρο έχει στη διάθεσή του 1.000 εμβόλια ηπατίτιδας και έχει δοθεί εντολή κάθε φορά που δηλώνεται κρούσμα, να εμβολιάζεται το στενό περιβάλλον του νοσούντος ατόμου.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ επισήμανε ότι στις περιπτώσεις κρουσμάτων ηπατίτιδας Α πρέπει να γίνεται εντός επτά ημερών εμβολιασμός του στενού περιγύρου του ατόμου που νοσεί, δηλαδή των ανθρώπων του οικογενειακού του περιβάλλοντος, και εφόσον φοιτά στο σχολείο, και των συμμαθητών του.

Ο κ. Καλεμκερίδης καταγγέλλει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στους καταυλισμούς προσφύγων στην περιοχή του Κιλκίς από τις αρχές Αυγούστου έχει φτάσει στα 17 και ρωτά τους αρμοδίους αν έχουν εμβολιαστεί όλα τα άνω του ενός έτους υγιή παιδιά προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και γενικός συντονιστής του Συντονιστικού Οργάνου του υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, Νίκος Παπαευσταθίου, δήλωσε από την πλευρά του ότι όταν τίθεται κάθε πρόβλημα υπόψη του ΕΚΕΠΥ, λαμβάνονται μέτρα και αντιμετωπίζεται.

Ρoή Ειδήσεων