ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (pics)

Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Υγείας σήμερα (28/09) το μεσημέρι οι απασχολούμενοι στα δημόσιανοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίας (εργολαβικοί εργάτες, επικουρικοί).

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμό», σε συνεργασία με σωματεία εργαζομένων και σε άλλα νοσοκομεία, (Αττικό, ΚΑΤ, Θριάσιο, Άγιος Σάββας).

Κεντρικό τους σύνθημα ήταν το «με εργαζόμενους λάστιχο δεν γίνεται Δημόσια Υγεία».

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», «η ομηρία συνεχίζεται, το ίδιο και η κοροϊδία. Οι εργολάβοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία, ξεζουμίζοντας τους εργολαβικούς εργάτες, τρομοκρατώντας, απειλώντας, χρωστώντας δεδουλευμένα».

Όσον αφορά την απόφαση για τις ατομικές συμβάσεις, το σωματείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «αν η κυβέρνηση ήθελε, θα έδιωχνε τους εργολάβους "με ένα νόμο και με ένα άρθρο". Θα προσλάμβανε τους εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με πλήρη δικαιώματα».

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να φύγουν οι εργολαβικές εταιρείες από τα νοσοκομεία, να πληρωθούν οι εργολαβικοί εργάτες τα δεδουλευμένα, σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Σχετικές ειδήσεις