ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Συμφωνούμε απόλυτα με τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών

ΠΙΣ: Συμφωνούμε απόλυτα με τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Θέμα σωστής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς κενά και δυσλειτουργίες, θέτει εκ νέου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, στην επιστολή που απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την κοστολόγηση των 86 ιατρικών πράξεων.

Ο ΠΙΣ τονίζει ότι συμφωνεί απόλυτα με τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών, για τη διατήρηση του αριθμού των επικουρικών γιατρών οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα τονίζει την ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων με νέους μόνιμους γιατρούς, τη στιγμή που το ΕΣΥ είναι γερασμένο και χρειάζεται ανανέωση, οι νέοι γιατροί δεν βρίσκουν εργασία, μεταναστεύουν, χάνεται αξιόπιστο ανθρώπινο δυναμικό και τα νοσοκομεία συνεχίζουν το μαρασμό τους, στηριζόμενα στις φιλότιμες προσπάθειες των ήδη υπαρχόντων γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας απέρριψε τις προτάσεις της ΕΙΝΑΠ για τους επικουρικούς γιατρούς. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά, τέλος, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι συζητήσεις με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο να διατηρεί τουλάχιστον τη σημερινή λειτουργία των νοσοκομείων.

Σχετικές ειδήσεις