ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Κοζάνης: Ξεκινά τη λειτουργία της η ανακαινισμένη Καρδιολογική Κλινική

Νοσοκομείο Κοζάνης: Ξεκινά τη λειτουργία της η ανακαινισμένη Καρδιολογική Κλινική

Είκοσι ένα κρεβάτια και σύγχρονο εξοπλισμό διαθέτει η πλήρως ανακαινισμένη πτέρυγα της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της, τον Ιανουάριο του 2017.

Στη δαπάνη για την αντικατάσταση της απαρχαιωμένης μονάδας, η οποία είχε ελάχιστα κρεβάτια και δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες του νοσοκομείου, εκτός από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνέβαλαν δωρητές, όπως ο ευεργέτης του νοσοκομείου, ο 77χρονος Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ο κ. Καρυπίδης, από το Μαυροδένδρι Κοζάνης, εργάστηκε για χρόνια πολλά στη Γερμανία και στον Καναδά, ώσπου αποφάσισε να επιστρέψει στην πόλη του και να μοιραστεί μαζί με τους συμπολίτες του μέρος των αγαθών που απέκτησε με κόπο και πολλή δουλειά. Πριν από 14 χρόνια προσέφερε στο ίδιο νοσοκομείο ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για τις ανάγκες διακομιδής των ασθενών. Τώρα, δώρισε 66 υπερσύγχρονα ηλεκτρικά κρεβάτια, εκ των οποίων τα 21 διατέθηκαν για τις ανάγκες λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης δήλωσε «συγκινημένος και ευτυχής που θα λειτουργήσει εκ νέου η καρδιολογική κλινική».

Ο διοικητής Μαμάτσειου-Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Γιώργος Χιωτίδης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του, γιατί με τη λειτουργία της νέας ανακαινισμένης πτέρυγας, το νοσοκομείο «θα προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε ένα περιβάλλον που θα σέβεται τόσο τον ασθενή, αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που εργάζεται σε αυτό».

Σχετικές ειδήσεις