ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω – Αντιμετωπίζω», την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, 12.00- 15.00, στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, δηλαδή η 14 Νοέμβρη, ήταν η αφορμή για τους σπουδαστές των Τομέων Β. Φυσικοθεραπείας, Προπονητικής και Διατροφής Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, να πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, να παράσχουν συμβουλές υγιεινής διατροφής για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων, τονίζοντας επίσης τα οφέλη της άσκησης ως μέσον πρόληψης και αποκατάστασης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 347 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 900.000 διαβητικοί, εκ των οποίων οι μισοί είναι χωρίς αγωγή και μόνο οι 250.000 είναι σωστά ρυθμισμένοι. Αυτό συνεπάγεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, που είναι κυρίως νέοι, δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Τι είναι όμως ο Σακχαρώδης Διαβήτης; Με ιατρικούς όρους χαρακτηρίζεται ως μια παθολογική κατάσταση που παρουσιάζει υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι διάφορες τροφές στον οργανισμό χρησιμοποιούνται με τη βοήθεια της ινσουλίνης, η οποία είναι μία ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας, απαραίτητη ώστε τα κύτταρα να παίρνουν την ενέργεια που χρειάζονται.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται εν δράσει στοχεύοντας στην πλήρη ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού της πόλης. Η ενημέρωση σε θέματα υγείας και προστασίας του πολίτη καθίσταται αναγκαίο να ακολουθείται και από τις αντίστοιχες πράξεις πρόληψης και αντιμετώπισης. Ο Τομέας Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ πρόκειται να προσφέρει απολαυστικό σνακ ειδικά παρασκευασμένο για διαβητικούς, συνοδευόμενο με διατροφικές και αθλητικές συμβουλές των Τομέων Β. Φυσικοθεραπείας, Προπονητικής και Διαιτολογίας και Διατροφής.

Η υγεία, λοιπόν, απαιτεί πρόληψη και φροντίδα που δεν περιορίζεται μόνο στην ενημέρωση, αλλά περιλαμβάνει και άλλους τομείς όπως τη σωστή διατροφή και την καλή φυσική κατάσταση. Πέραν των ατομικών μέτρων που μπορεί να λάβει ο καθένας, κρίνεται απαραίτητο να ληφθούν και να εφαρμοστούν μέτρα Δημόσιας Υγείας σε ευρύτερη κλίμακα. Η καλή υγεία του πληθυσμού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευημερία του, αλλά και τη διαθεσιμότητα του παραγωγικού-εργατικού δυναμικού, πράγμα που αφορά όλους!

pagkosmia hmera diaviti poster

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iekalfa.gr