ΥΓΕΙΑ

«Ερυθρός Σταυρός»: Βγήκαν ξανά στη… γύρα τα «φαντάσματα» Μαρτίνη!

«Ερυθρός Σταυρός»: Βγήκαν ξανά στη… γύρα τα «φαντάσματα» Μαρτίνη!

Έντονο παρασκήνιο και κορύφωση της νομικής «μάχης», με στόχο την ολοκλήρωση της λεηλάτησης της περιουσίας του Οργανισμού.

Φαίνεται ξεκάθαρα εδώ και καιρό πως το... σύστημα Μαρτίνη αδυνατεί να αποδεχτεί και να συνειδητοποιήσει πως έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή της καταδυνάστευσης της περιουσίας και του ιερού έργου του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Και τα «φαντάσματα» του παρελθόντος αναζητούν τρόπους και επιχειρούν σε τακτά χρονικά διαστήματα με… διάφορα τερτίπια, να αναλάβουν τα ηνία της διοίκησης του «Ερυθρού Σταυρού», βρίσκοντας «συμμάχους» σε ουκ ολίγα πεδία. Τι προσπαθούν; Να αποδείξουν πως η σημερινή διοίκηση είναι ανεπαρκής... Μια διοίκηση που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, άλλαξε άρδην την εικόνα του «Ερυθρού Σταυρού» και κατόρθωσε να αποκαταστήσει στα «μάτια» της κοινωνίας το βρώμικο παρελθόν και την κάκιστη εικόνα που είχε δημιουργηθεί από την υφαρπαγή της περιουσίας του Οργανισμού από τον Μαρτίνη και τους ανθρώπους του.

Είναι η ίδια διοίκηση που κατόρθωσε, ακόμα και όταν όλα στον «Ερυθρό Σταυρό» παραμένουν «χρεοκοπημένα», λόγω του ξεπουλήματος της περιουσίας και της εκτόξευσης των χρεών από τον «ευεργέτη» Μαρτίνη, να πετύχει το ακατόρθωτο και να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και πάντα πρώτη, όπου χρειάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο «Ερυθρός Σταυρός» με τους χιλιάδες εθελοντές του. Το έζησαν τελευταίοι οι κάτοικοι της Μάνδρας, το ζουν καθημερινά οι κάτοικοι των νησιών μας που υποδέχονται χιλιάδες πρόσφυγες, το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες που, πλέον, έχουν ξανά λόγους πολλούς για να εμπιστευτούν τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό». Και τον εμπιστεύονται.

Φαίνεται, όμως, πως όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα που συντελούν το τεράστιο έργο προσφοράς στην κοινωνία, βρίσκει «τοίχο», αφού οικονομικά συμφέροντα τρίτων δεν παύουν να ασκούν έντονες πιέσεις, ακόμα και παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να ανακόψουν αυτή την πορεία εξόδου του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» από την κρίση και τη χρεοκοπία.

Όσοι για δεκάδες χρόνια έτρωγαν και έπιναν, κυριολεκτικά, κατασπαταλώντας την περιουσία του Οργανισμού, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις εκλογές με το νέο καταστατικό και σύστημα διεξαγωγής, το οποίο συνεχώς μπλοκάρουν δικαστικά. Μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν τους λόγους. Αυτοί και όσοι τους υποστηρίζουν, κρυφά και φανερά, αφού τον τελευταίο καιρό ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τα τελευταία «φιλέτα» που έχουν απομείνει στην περιουσία του «Ερυθρού Σταυρού», και συγκεκριμένα για την εκμετάλλευση των δύο νοσοκομείων, του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» και του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιειό Βούλας».

Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, στο παρασκήνιο δρουν ανεξέλεγκτοι άνθρωποι που φέρονται να έχουν σχέσεις με τον Μαρτίνη και το περιβάλλον του και επιχειρούν να ανακαταλάβουν την ηγεσία του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» με σκοπό να δώσουν και τη χαριστική βολή στον Οργανισμό και τα περιουσιακά του στοιχεία, βγάζοντας στο «σφυρί» ό,τι απέμεινε σήμερα να προσφέρει «ανάσες» στο υπερχρεωμένο ταμείο του Οργανισμού, για να συνεχίζει το τεράστιο κοινωνικό του έργο.

Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι η στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης που θα κληθεί σύντομα να αποφανθεί και το αν θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της λεηλάτησης του Ε.Ε.Σ. ή τη θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας του, όπως αυτό έχει καθοριστεί από τη νέα διοίκηση και το οποίο τυγχάνει της απόλυτης αναγνώρισης από την ελληνική κοινωνία και την Πολιτεία.

Σχετικές ειδήσεις