ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Κιλκίς: Επεισόδιο μεταξύ του διοικητή και εργαζόμενης – Τον κατηγορεί για χειροδικία

Νοσοκομείο Κιλκίς: Επεισόδιο μεταξύ του διοικητή και εργαζόμενης – Τον κατηγορεί για χειροδικία

Στο Αστυνομικό Τμήμα κατέληξαν ο διοικητής του νοσοκομείου του Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβενάκης, και μία υπάλληλος, αλληλοϋποβάλλοντας μηνύσεις.

Η εργαζόμενη του νοσοκομείου υπέβαλε μήνυση για απλή σωματική κάκωση που υπέστη μετά από χειροδικία του διοικητή και ο διοικητής για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν εντός της διαδικασίας του αυτοφώρου και ο εισαγγελέας ζήτησε την υποβολή της δικογραφίας χωρίς να εμφανιστούν οι διάδικοι ενώπιόν του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το μεσημέρι της Δευτέρας (22/10/2018) στις 13:30 υπάλληλος (βοηθός θαλάμου) της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, με σοβαρά προβλήματα υγείας, διαπιστωμένα από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), πήγε στο γραφείο του διοικητή και ζήτησε ραντεβού από τη γραμματέα του, για να θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, πριν μία εβδομάδα, η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε επισκεφθεί και τον αναπληρωτή διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε τα προβλήματα που την απασχολούν και αυτός της υποσχέθηκε την παρέμβασή του στον διοικητή του νοσοκομείου. «Αυτό εκνεύρισε τον διοικητή του νοσοκομείου. Ο διοικητής άκουσε τη συνομιλία της υπαλλήλου με τη Γραμματέα του για το ραντεβού που ζητούσε, αφού ήταν στην πόρτα του γραφείου του και αναίτια επιτέθηκε στην υπάλληλο. Την έσπρωχνε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της. Η υπάλληλος, υποβασταζόμενη, επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Οι ιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου). Μάλιστα της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια τριών ημερών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρεβενάκης κάνει λόγο για κατασκευασμένα και ψευδή συμβάντα που έχουν σκοπό την εξόντωσή του. «Η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων και μηχανισμών -μέσω κατασκευασμένων και ψευδών συμβάντων- να πλήξουν το κύρος, την αξιοπρέπεια και εν τέλει να με εξοντώσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, για τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό. Η υγιής συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων, προκειμένου να προχωρήσει το έργο εξυγίανσης, ανασυγκρότησης και ηθικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνεχίζεται και καμία επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρων δεν μας πτοεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου.

Με αφορμή το συμβάν, ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας. Ο κ. Γεωργαντάς ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να δώσει εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για το αναφερόμενο περιστατικό σε βάρος του διοικητή του Νοσοκομείου καθώς και αν προτίθεται να καλέσει το σωματείο των εργαζομένων αλλά και την Ένωση Ιατρών, προκειμένου να εκθέσουν τη δυσλειτουργία που δημιουργείται από τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του συγκεκριμένου διοικητή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων