ΥΓΕΙΑ

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών - Λύση για τα αναδρομικά στο «Παπαγεωργίου»

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών - Λύση για τα αναδρομικά στο «Παπαγεωργίου»
EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Ελάχιστες ημέρες πριν βρεθούν εκτός νοσοκομείων εκατοντάδες επικουρικοί γιατροί, των οποίων η θητεία έληγε στο τέλος Ιανουαρίου, το υπουργείο Υγείας έδωσε παράταση με σχετική τροπολογία.

Η τροπολογία ψηφίστηκε χθες, Πέμπτη (17/01/2019), ενταγμένη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με Συνέργειες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας. Αφορά τους επικουρικούς γιατρούς, των οποίων η μισθοδοσία γίνεται με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Η θητεία τους, που έληγε στις 31/01/2019, τώρα παρατείνεται μέχρι τις 30/11/2019.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σημείωσε ότι «με τη νομοθετική αυτή παρέμβαση που έγινε για σημαντικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων στις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι γιατροί αυτοί».

Επιπλέον, στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκε βουλευτική τροπολογία του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, και σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς, ειδικούς και ειδικευόμενους, του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Λόγω του ειδικού καθεστώτος του νοσοκομείου, είχε προκύψει νομικό πρόβλημα. «Με την τροπολογία αποκαταστάθηκε έμπρακτα από την κυβέρνηση μια προφανής αδικία εις βάρος των γιατρών αυτών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

Σχετικές ειδήσεις