ΥΓΕΙΑ

Ένα μοναδικό ποδήλατο… αγώνων ζωής: Μια πρωτοβουλία της Sanofi Ελλάδας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Ένα μοναδικό ποδήλατο… αγώνων ζωής: Μια πρωτοβουλία της Sanofi Ελλάδας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Πώς είναι ένα ταξίδι με ένα ποδήλατο που έχει Πολλαπλή Σκλήρυνση; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει η Sanofi Ελλάδας μέσα από τη νέα, πρωτότυπη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, με τίτλο «Ένα μοναδικό ποδήλατο… αγώνων ζωής».

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει με έναν διαφορετικό τρόπο κάποια από τα συμπτώματα και την επίδρασή τους στους ασθενείς που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση και έχει πρεσβευτή τον Κωστή Μαραβέγια.

Για την κατασκευή του «Ποδηλάτου αγώνων ζωής» συνεργάστηκαν ασθενείς, νευρολόγοι, φυσικοθεραπευτές και μηχανικοί: αφαιρέθηκαν κομμάτια από τον δίσκο, δυσκολεύοντας τη χρήση των ταχυτήτων, τροποποιήθηκε η σέλα ώστε να προκαλεί αίσθηση μουδιάσματος, προστέθηκαν στο τιμόνι μεταλλικά σφαιρίδια που προεξέχουν, κάνοντας τις λαβές δυσλειτουργικές και την οδήγηση δύσκολη. Αυτό το ποδήλατο έχει Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Ο καλλιτέχνης Κωστής Μαραβέγιας δήλωσε: «Είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Όταν ανεβαίνεις στο ποδήλατο δυσκολεύεσαι να βρεις ισορροπία, αισθάνεσαι μούδιασμα και όταν αλλάζεις ταχύτητα δεν αντιδρά όπως αναμένεται. Κάποιος που δεν έχει τη νόσο, με αυτό το ποδήλατο μπορεί να βιώσει κάποια από τα συμπτώματα».

Ο κύριος Didier Cochet, Country Chair της Sanofi για Ελλάδα και Κύπρο, και General Manager, Sanofi Genzyme για Ελλάδα και Κύπρο, τόνισε: «Χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα ζουν με τη νόσο και αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις. Σήμερα, η αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχει αλλάξει και έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Με το «Ποδήλατο αγώνων ζωής» πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε σημαντικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση ώστε όλο και περισσότεροι ασθενείς να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τις προκλήσεις υγείας και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη ζωή τους καθημερινά.»

Η καμπάνια υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ, www.helani.gr). «Η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας υποστηρίζει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο, καθώς η έγκαιρη διάγνωση, η ολιστική αντιμετώπιση και η συμμόρφωση στη θεραπεία συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Όσο καλύτερα είναι ενημερωμένοι οι ασθενείς και οι φροντιστές τους, τόσο καλύτερα μπορούν να διαχειριστούν τη νόσο και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛ.Α.ΝΑ, Ιωάννης Ηλιόπουλος, Καθηγητής Νευρολογίας ΔΠΘ.

Παράλληλα, θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός «Ένα μοναδικό ποδήλατο… αγώνων ζωής» για το ευρύ κοινό, με δώρο 4 ποδήλατα. H κλήρωση θα γίνει στις 30 Μαΐου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Sanofi Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια και για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.sanofi.gr

Σχετικές ειδήσεις