ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Εκβιάστε τους εκβιαστές

Εκβιάστε τους εκβιαστές

Είναι φανερό ότι μας εκβιάζουν πάλι με αυτό το παραμύθι της δήθεν εμπλοκής στη συμφωνία για το «κούρεμα» των ομολόγων.

Αφού Παρασκευή βράδυ είχαν συμφωνήσει Νταλάρα και Παπαδήμος τι μεσολάβησε εκεί κατά τις 8 το βράδυ και ξαφνικά όλα χάλασαν κι άντε φτου ξανά όλα από την αρχή;

Οχτώ το βράδυ στην Ελλάδα, μία μετά το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη. Από κει έγινε το καταστροφικό τηλεφώνημα στον Νταλάρα. Κάποιος φωστήρας του ΔΝΤ είπε στην Λαγκάρντ: Αν ανακοινωθεί τώρα η συμφωνία ποιος μας λέει ότι μπορούμε μετά να πιέσουμε τους Έλληνες για μείωση μισθών, απόρριψη 13ου και 14ου μισθού και μείωση στις επικουρικές συντάξεις; Πρώτα να επιτύχουμε αυτά και μετά λέμε για τη συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για το μεγάλο δάνειο, για τη μεγάλη δόση μάλλον, των 86 δισ. ευρώ. Τόσο απλά και τόσο κυνικά.

Διακόπτει λοιπόν τις συνομιλίες ο Νταλάρα κι αμέσως πιάνουν δουλειά οι σερίφηδες της τρόικας στην Αθήνας.

Κόψτε κι άλλο τους μισθούς, κόψτε τις επικουρικές, ξεχάστε 13ο και 14ο μισθό, απολύστε 150 χιλιάδες από το Δημόσιο κι όλα αυτά να υπογραφούν και από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα τα εφαρμόσετε τα επόμενα 30 χρόνια.

Δεν το κάνετε αυτό; Δεν έχει συμφωνία για το PSI.

Δεν έχει συμφωνία για το PSI; Δεν παίρνετε τα λεφτά της 7ης δόσης δηλαδή τα 86 δις, για να πληρώσετε την οφειλόμενη δόση του Μαρτίου.

Δεν πληρώνετε τη δόση του Μαρτίου ύψους 14,6 δις ; Τότε πτωχεύετε και γυρνάτε στη δραχμή.

Καθαρές και κυνικές κουβέντες. Αυτό είναι το δρομολόγιο του τρόμου για την Ελλάδα από ΔΝΤ και Κομισιόν.

Αλλά μία Ελλάδα σε πτώχευση είναι μία βόμβα στα θεμέλια του ευρώ. Αυτό το ξέρουν κι αυτό τρέμουν οι αγορές και οι ληστές –«σωτήρες» μας.

Αφού λοιπόν μας εκβιάζουν, ας τους εκβιάσουμε κι εμείς.

Δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα, δεν μας δίνετε το νέο δάνειο, δεν έχω να σας πληρώσω και – αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων