ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Από τα γενόσημα στα... πεθανόσημα

Από τα γενόσημα στα... πεθανόσημα

Εγώ θα κάνω ένα απλό ερώτημα: Ποιος από όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους κρατικούς φωστήρες στο χώρο της υγείας που αποφάσισαν την εφαρμογή των λεγόμενων «γενόσημων φαρμάκων» θα κάτσει στο σκαμνί αν έστω και μόνο ένας – και δυστυχώς κινδυνεύουν χιλιάδες – ασθενής χάσει τη ζωή του παίρνοντας τα αμφίβολης ποιότητας αυτά φάρμακα με τα γενόσημα.

Σκευάσματα δηλαδή που θα έρχονται από Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν και από διάφορες άλλες τριτοκοσμικές χώρες που παράγουν αυτά τα γενόσημα, που βέβαια κάνουν ελάχιστα ποιο φθηνά τα φάρμακα αλλά δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο ίδιος ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι ύστερα από ελέγχους που έχουν διενεργηθεί την τελευταία 5ετία, το 4% των γενόσημων φαρμάκων έχει κριθεί ελαττωματικό.

Και με την υγεία του κόσμου δεν μπορεί να παίζει κανείς,. Όταν ένα φάρμακο κρίνεται από τον ΕΟΦ ελαττωματικό, ακόμα και στο 1 τοις χιλίοις κι όχι μόνο στο 4% απαγορεύεται αυτό το φάρμακο να κυκλοφορεί στην αγορά.

Κι όμως όλοι αυτοί που θέλουν να μας κάνουν Αλβανία του 1950 καθιερώνουν τα γενόσημα φάρμακα για τα οποία χθες ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρα υπεύθυνα κατήγγειλαν «τον άτακτο τρόπο και χωρίς προηγούμενη κλινική μελέτη και εφαρμογή, αθρόα εισαγωγή γενοσήμων αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας»

Στην καλύτερη περίπτωση θα μας προσφέρουν αγνό αλεύρι ή σκόνη από χώμα με τα φάρμακα αυτά. Στη χειρότερη, θα καταπίνουμε ανεξέλεγκτες φαρμακευτικές ουσίες που θα μπορούν να μεταβάλλουν τα γενόσημα σε... πεθανόσημα.