ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κυβέρνηση της μάχης και της ελπίδας

Κυβέρνηση της μάχης και της ελπίδας

Δεν ξέρω τι θα βγάλει η κάλπη τη νύχτα των εκλογών. Αν θα έχουμε πέντε ή οχτώ ή δέκα κόμματα στη βουλή και αν η Νέα Δημοκρατία που σίγουρα θα είναι το πρώτο κόμμα θα πάει σε κυβέρνηση αυτοδυναμίας ή σε συγκυβέρνησης.

Πρέπει πάντως οπωσδήποτε την επόμενη των εκλογών να έχουμε κυβέρνηση γιατί το χειρότερο σενάριο θα είναι πάμε σε ακυβερνησία.

Αυτή η κυβέρνηση της άνοιξης του 2012 είναι η τελευταία ελπίδα για την Ελλάδα. Και κυριολεκτώ.

Δεν πάει πουθενά αυτό το πρόγραμμα δήθεν σωτηρίας της χώρας που μας εφαρμόζει η τρόικα.

Δύο χρόνια τώρα βυθιζόμαστε όλοι σε μια οδυνηρή φτώχεια, οι άνεργοι κοντεύουν το 1,5 εκατομμύριο, η ύφεση άγγιξε το 7%, και μας ζητάνε νέα μέτρα ύψους 11,7 δις για το 2013-2014 πέρα από αυτά που έρχονται τον Ιούνιο και θα αποτελέσουν ένα απίστευτο μακελειό για μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις.

Είναι φανερό ότι πάνε να εξοντώσουν την ελληνική κοινωνία. Έγινε ερείπιο αυτή η χώρα. Τέρμα λοιπόν. Τέλος δεν πάει άλλο. Να πάνε όλοι να πάνε γ….. Και η Λαγκάρντ και η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν και όλος αυτός ο εσμός των δημίων της χώρας μας και της ζωής μας.

Και αυτό το αλάνικο αλλά τόσο συγκεκριμένο να πάνε όλοι τους να «γ….» μπορεί να το πει μόνο μία ισχυρή,αποφασισμένη κυβέρνηση για σύγκρουση με την τρόικα και όχι οι λαπάδες και οι δειλοί που μας κυβερνάνε από το 2009.

Ας ψηφίσουμε τους τολμηρούς και όρθιους πολιτικούς. Μπλε,πράσινοι, κόκκινοι ή πορτοκαλί ίσως πια δεν έχει σημασία.

Έλληνες με αγάπη στην πατρίδα ζητάμε και όχι σφουγγοκωλάριους του κάθε νεκροθάφτη της ζωής μας.