ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Keep walking

Keep walking

Για ένα δημοσιογράφο που μια ζωή είναι στο δρόμο ρεπόρτερ σχεδόν 40 χρόνια όπως εγώ, η μεγαλύτερη ικανοποίηση του μπορεί να έρθει από τρεις γραμμές που του έστειλε ένας άγνωστός άνθρωπος. Όπως αυτό το e-mail που μου ήρθε πριν μερικές ημέρες και έγραφε:
«Οι τελευταίες αποκαλύψεις σας οδήγησαν πρώτη φορά σε δημόσια δέσμευση πρωθυπουργού για το φυσικό πλούτο της Ελλάδας. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ WWW.STIMENO.GR.... KEEP WALKING».

Εκείνες ακριβώς τις ημέρες που έδινα μία σκληρή δημοσιογραφική μάχη για να κουνήσω τους ελέφαντες κυβέρνησης και υπηρεσιών να κάνουν κάτι για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο που έχουμε και το αφήνουμε ανεκμετάλλευτο. Πήρα πολλά τέτοια e-mail.Όπως αυτό που μου έστειλε η Πόπη.

Μήνυμα:
Αγαπητέ κι ακούραστε ρεπόρτερ Κώστα Χαρδαβέλλα. Σημαντικότατα τα όσα έφερε στο φως η έρευνα σου. Σημαντική και η συζήτηση του θέματος στη Βουλή. Όμως πρόσεχε μην υπερισχύσει ο ρομαντισμός και αδρανήσεις με την παρακολούθησή του. Γνωρίζεις άλλωστε ότι κάποιοι πονηροί που έφεραν την Ελλάδα στην ένδεια και την υποτέλεια, έχουν βασικό νόμο ότι «όταν θέλεια να θάψεις ένα θέμα, πάρε απόφαση να το υλοποιήσεις».

Θα μου πείτε τώρα γιατί γράφω όλα αυτά. Για να ευλογήσω τα γένια μου; Για να με θαυμάσετε; Για να μου πείτε μπράβο ρε μεγάλε;
Τίποτα από όλα αυτά (γιατί τελικά δεν τα χρειάζομαι σήμερα).

Τα γράφω όλα αυτά για να σας πω ότι από τέτοια λόγια παίρνω δυνάμεις για να ψάχνω στους δρόμους την αλήθεια και να βεβαιώσω τον άγνωστο φίλο ΚΩΣΤΑ Μ. που έστειλε το παρακάτω e-mail ότι συνεχίζω ότι άρχισα πριν από 40 χρόνια.

Πριν από πέντε ημέρες πήρα το παρακάτω e-mail από τον ΚΩΣΤΑ Μ.
«Καλησπέρα κ. Χαρδαβέλλα. Είμαι ένας από αυτούς που βλέπουν σήμερα το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και να προσπαθεί με αίμα και ιδρώτα σαν ευσυνείδητος σύζυγος και πατέρας να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
Είμαι, δυστυχώς, αντιπαραγωγικός για κάποιους αλλά και ένας από τους πολλούς, ευτυχώς, ακόμη που θα έδινε τη ζωή του για την πατρίδα και κατ’ επέκταση για τη γαλανόλευκη, όπως άλλωστε ήμασταν έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά να κάνουμε το 1996, ενώ για κάποιους άλλους είναι απλώς ένα «πανί», που το πήρε ο αέρας κάπου κοντά στα Ίμια (νιώθω τύψεις και μόνο που το γράφω). Μέχρι τώρα ξέραμε αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Μετά και τις αποκαλύψεις σας βεβαιωθήκαμε. Νομίζω ότι εκφράζω τη γενιά αυτή και δυστυχώς για άλλη μια φορά στην Ελλάδα του ΔΝΤ νιώθουμε προδομένοι… για όλους εμάς λοιπόν, κ. Χαρδαβέλλα σας παρακαλώ να συνεχίσετε τις αποκαλύψεις με το φυσικό πλούτο της χώρας μας. Είστε η φωνή μας!! Είστε η μόνη μας διέξοδος και ο μόνος που μπορεί να ταράξει τα νερά. Φοβάμαι ότι θα γίνουν προσπάθειες να παραμείνουν στη σκιά όλα αυτά. Όμως σας έχουμε εμπιστοσύνη και σας στηρίζουμε!!! Σας ευχαριστώ πολύ!"

Υ.Γ. Είμαι στη διάθεσή σας και εφόσον το θελήσετε.

Ροή Ειδήσεων